Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Řehka neměl být zticha. Správně varoval před muslimskou pátou kolonou – Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náčelník generálního štábu Karel Řehka v pondělí večer v rozhovoru na ČT24 otevřeně varoval před zastánci Hamásu demonstrujícími v evropských ulicích. Upozornil, že nechápe, jak se na to můžeme jen dívat a nezasahovat, když je Hamás čisté zlo.

Foto: Novinky

Alex Švamberk

Článek

Schytal to, že se prý jako voják nemá vyjadřovat k politickým otázkám a má jako správný vojenský profesionál držet hubu a krok a poslouchat politické vedení země. Jenomže on se mu nijak nezprotivil, jen velmi otevřeně řekl, že si zakládáme na velký problém, když v evropských ulicích nejen chodí lidé a podporují Palestince a schvalují teroristické útoky Hamásu, ale v Berlíně dokonce vylezli na sochu Neptunovy kašny na Alexanderplatzu a vedle trojzubce mávali palestinskou vlajkou. V Essenu dokonce rovnou požadovali vyhlášení chalífátu.

To skutečně není pouhé vyjádření vlastního názoru a rozhořčení nad množstvím obětí izraelské operace v Pásmu Gazy, ale otevřená výzva ke svržení demokratického režimu. Armáda sice má čelit vnějším hrozbám a ne vnitřním, ty má mít na starosti policie, ale tito lidé představují to, čemu se dříve říkalo pátá kolona. Jsou to sympatizanti zahraniční mocnosti, kteří v jejím zájmu rozvracejí zemi, v níž žijí. U nás to ve třicátých letech dělala Sudetoněmecká strana.

Řehka se ve svém emotivním projevu v jedné věci mýlil, když říkal: „To je opravdu boj s čistým zlem, to není ideologická válka, to není o náboženství.“ Toto čistokrevné zlo není jen ztělesněním zla sama o sobě v krystalicky čisté podobě. Je současně projevem ideologického a náboženského boje, jehož cílem není jen dosáhnout zničení sionistické enklávy, jak označují stát Izrael ti, co mu upírají právo na existenci, ale v dlouhodobém horizontu nastolení chalífátu, tedy státu spravovaného podle islámského práva šaría, což už chtěl teroristický Islámský stát.

Nás, tedy myslím naši vlast ve středu Evropy, se tato hrozba aktuálně netýká, protože tu žádnou početnou muslimskou menšinu nemáme, ale pro EU je tato demografická skupina skutečnou hrozbou. Požaduje opustit principy demokracie, svobody vyznání a projevu nebo pohlaví a pomalu společnost islamizovat a zatím alespoň částečně v ní zavádět šaríu třeba v oblasti rodinného práva. Když propalestinští demonstranti dávají najevo své názory, je potřeba si uvědomit, že k nim většinou nedospěli studiem rozboru skutečných dopadů izraelských náletů a historie včetně té moderní. Mnohým stačila návštěva některé z četných mešit, kde jim vše vysvětlili kazatelé, často zahraniční napojení na Turecko nebo Saúdskou Arábii.

Řehka udělal dobře, že varoval, protože tato pro Evropu vnitřní hrozba může být současně i hrozbou vnější. Už brutální takfíristický Islámský stát chtěl vyhlásit chalífát i v části Evropy. Pro nás je aktuálně větší hrozbou rozpínavost Ruska, mimochodem země s velmi početnou muslimskou menšinou, která je občas - jako v případě Čečenska a Dagestánu - velmi agresivní.

Naštěstí v Evropě není žádná dostatečně velká muslimská země, která by chtěla ovládnout další část kontinentu, ale na podobné tendence je potřeba dát si pozor, protože každá pátá kolona oslabuje stávající režim.

Řehka: Probuďme se! Tolerujeme tu podporu čirého zla Hamásu

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám