Hlavní obsah

Sestěhujte se, nebo se nescházejte, vyzvala britská vláda páry, které spolu nebydlí

Novinky, tcs

Britské páry, které spolu ještě nebydlí, si musí podle britského ministra zdravotnictví Matta Hancocka během zákazu vycházení vybrat: Buď se sestěhují, nebo se nebudou stýkat. „Páry si musí vybrat a pak se toho rozhodnutí držet,“ uvedl Hancock podle listu The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zástupkyně britského šéflékaře Jenny Harriesová

Článek

Nové doporučení, které v úterý vydalo britské ministerstvo zdravotnictví, upřesňuje nařízení britské vlády o zákazu vycházení.

„Pokud jste dva jedinci, dvě poloviny páru bydlící každá jinde, měli byste ve svých domácnostech zůstat,“ uvedla Jenny Harriesová, zástupkyně britského šéflékaře.

Británie zavírá obchody, lidé smějí chodit jen ve dvou

Koronavirus

Dodala, že jedinou alternativou je, že by se pár mohl k sobě sestěhovat, pokud „chce takto otestovat sílu svého vztahu“.

V takové případě ale není možné domácnosti střídat. „To popírá smysl redukce sociálních interakcí a umožnilo by to šíření nákazy,“ vysvětlila Harriesová.

Ministr zdravotnictví byl pak ve svém projevu ještě ráznější, když uvedl, že páry si musí vybrat a pak se svého rozhodnutí držet.

Princ Charles se nakazil koronavirem

Koronavirus

Britský premiér Boris Johnson na dotaz ohledně situace pro páry odvětil stručně, že nařízení mluví ohledně podmínek, za kterých mohou lidé opustit svůj domov, jasně a návštěvu partnerů vylučují. Ven mohou lidé chodit pouze v doprovodu rodiny, respektive členů jedné domácnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Londýna i přes doporučení neshlukovat se vyšli v neděli hromadně ven, řada z nich bez roušekVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám