Hlavní obsah

Rybář ve Francii chytil třicetikilovou „zlatou rybku“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský rybář Andy Hackett chytil „zlatou rybku“, o jaké si lidé většinou mohou nechat jen zdát. Úlovek z rybí farmy Bluewater Lakes v bývalé provincii Champagne v severovýchodní Francii vážil přes 30 kilogramů a trvalo 25 minut jej vytáhnout z vody, píše deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Andy Hackett se svým kapitálním úlovkem

Článek

Rybu vysadili majitelé farmy do rybníčku před 20 lety a pro její oranžovou barvu jí přezdívají Karotka. Rybářům se od té doby nedařilo chytit ji.

„Vždycky jsem věděl, že tam Karotka je, ale nikdy bych si nemyslel, že ji chytím. Bylo to skvělé, ale taky to bylo prostě štěstí,“ popsal svůj úlovek Andy Hackett.

Karotka je křížencem mezi kaprem hladkým a kaprem koi původně vyšlechtěným v Číně. Pravou zlatou rybkou se však lidově nazývá karas zlatý, který dosahuje podstatně menších rozměrů. Největší zlatá rybka byla chycena v roce 2010 v britském Dorsetu. Měřila na délku 104 centimetrů a vážila přes 30 kilogramů.

Bluewater Lakes je kapří farma, která rybářům umožňuje zamluvit si místo a pokusit se chytit obzvláště veliké ryby, které jsou poté opět vypuštěny do vody. Manažer farmy Jason Cowler uvedl, že Karotka je „ve výborném zdravotním stavu“ a dál žít a růst by mohla dalších 15 let.

Rybářům se podařilo ulovit 270kilogramového jesetera

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám