Hlavní obsah

Ráno se vzbudil a měl na účtu miliony. Když je utratil, šel do vězení

Mladý australský rapper Abdel Ghadia, vystupující pod pseudonymem Slimy, putoval na osmnáct měsíců do vězení. Utratil totiž peníze, které mu přišly na účet omylem. Nakoupil za ně zlato, oblečení a make-up.

Foto: Profimedia.cz

Australské dolary (ilustrační foto)

Článek

Abdel Ghadia je nadějný australský hudebník, kterému mnozí předpovídají skvělou budoucnost, ať už jako interpretovi, nebo jako skladateli a textaři. Ale jeho kariéra je teprve na začátku, a tak nijak neprotestoval, když mu v listopadu přistálo na účtu v přepočtu více než 12 milionů korun.

Tyto peníze nepatřily jemu, ale Ghadia to bance ani nikomu jinému nenahlásil. Naopak se vrhl do nezřízených nákupů. V Sydney si pořídil zlaté pruty za v přepočtu skoro 9,5 milionu korun a další si spolu s několika drahými mincemi přikoupil ještě v Brisbane za více než 1,7 milionu. Zbytek částky padl na oblečení, make-up a něco investoval i do cizích měn.

Peníze, ke kterým Ghadia tak lehce přišel, byly původně určeny na nákup domu. Manželé si pořizovali bydlení u pláže v severní části Sydney a dostali instrukce převést peníze na účet, u nějž se ve výsledku ukázalo, že patří právě Ghadiovi.

Když se na omyl přišlo, byly už peníze pryč a případ převzala policie. „Jednou ráno jsem se vzbudil a měl jsem na účtu spoustu peněz,“ vypověděl Ghadia. Soud ho uznal vinným ve dvou bodech obžaloby a vyměřil mu osmnáct měsíců za mřížemi s možností propuštění v říjnu 2023.

Manželský pár, který takto přišel o hromadu peněz, shodou okolností také patří ke známějším lidem. Jde o populární nutriční specialistku Taru Thorneovou a jejího muže Coreyho.

Slavná rapperka svým tweetem o koronaviru zaměstnala politiky a vědce tří zemí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám