Hlavní obsah

Před ruskou ambasádou ve Washingtonu se objevila cedule s nápisem Ulice prezidenta Zelenského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před budovou ruské ambasády v americkém hlavním městě Washingtonu, DC se v neděli objevila cedule s nápisem Ulice prezidenta Zelenského. Jakožto symbolický výraz podpory Ukrajiny ve válečném konfliktu s Ruskem ji tam umístil politický akční výbor Mad Dog, píše server HuffPost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před ruskou ambasádou ve Washingtonu se objevila cedule s nápisem Ulice prezidenta ZelenskéhoVideo: Reuters

 
Článek

„Bylo to z naší strany symbolické gesto,” sdělil zmíněnému serveru fotograf a předseda progresivního výboru s názvem Mad Dog Claude Taylor.

Dopravní značka nese nápis „President Zelensky Way”, tedy ulice prezidenta Zelenského. Oficiální název ulice, kde ruská ambasáda ve Washingtonu, DC sídlí, se jmenuje Wisconsin Avenue.

Taylor rovněž uvedl, že by si přál, aby ulice byla takto přejmenována oficiálně a natrvalo. Vedle cedule se rovněž nacházely transparenty s nápisy vyzývajícími k ukončení války. Kancelář starostky města se k incidentu prozatím nevyjádřila, píše HuffPost.

Politický akční výbor (PAC) v USA sdružuje příspěvky členů na kampaň a věnuje tyto prostředky kampaně pro nebo proti politickým kandidátům. Mad Dog na svých webových stránkách uvádí, že bojuje proti fašismu a bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Podle Taylora je jejich dlouholetým designérem billboardů, kterými je sdružení v USA známé, muž, jehož žena je ukrajinskou občankou. Oba se prý aktuálně nacházejí v ukrajinském Dnipru.

Reklama

Výběr článků

Načítám