Hlavní obsah

Lupič na útěku se kvůli pětistovce sám na 14 let uvěznil v jeskyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňan, který společně s dalšími dvěma komplici v roce 2009 vyloupil čerpací stanici, se chtěl tak usilovně vyhnout zatčení, že se 14 let skrýval v horské jeskyni. Minulý měsíc se přihlásil policii, ale vězení se stejně nevyhne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V roce 2009 Liou Mou-fu z města En-š' v provincii Chu-pej přepadl čerpací stanici společně se svým švagrem a dalším mužem. Ale už od začátku nešlo nic podle plánu. Muži si totiž odnesli pouze 156 jüanů, což je v přepočtu pouze zhruba pět set korun. Něco hned utratili za jídlo a zábavní pyrotechniku, a tak každému zbyla v přepočtu zhruba stovka.

Dva Liouovy kumpány navíc velmi rychle dopadla policie. Liou se tak rozhodl ukrýt v horské jeskyni, kde se sám de facto uvěznil na následujících 14 let. Žil tam jen s několika toulavými psy a čas od času se odvážil do města, aby tam ukradl nějaké jídlo a na pár minut se viděl s rodiči.

Do města vyrážel vždy během velkých slavností, protože při nich byli téměř všichni lidé na náměstí. Přesto ho vždy někdo zahlédl, a tak po něm policie nadále pátrala, ale vždy se mu podařilo uniknout zpět do jeskyně.

Jeho žena a rodiče se ho snažili přimět, aby se přihlásil policii, ale až do letošního února to odmítal. Tehdy si uvědomil, že dlouhé roky žije sám, v odloučení od lidí, na kterých mu záleží. Nebyl tak například na pohřbu otce a nikdy dosud neviděl svého vnuka.

„Je mi přes padesát let, moje žena na tom zdravotně není dobře a já mám tak krásného vnuka,“ řekl Liou a dodal, že chce zase žít normální život.

Ale to se mu jen tak nepovede. Podle serveru News 18 totiž za ozbrojenou loupež půjde i po tak dlouhé době do vězení, kde stráví minimálně tři roky, ale hrozí mu až deset let.

Kriminál s výhledem na bazén. Vězeň hulákal na ženy v bikinách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám