Hlavní obsah

Kriminál s výhledem na bazén. Vězeň hulákal na ženy v bikinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Developer postavil v Miami nový bytový komplex hned vedle věznice. A jeho obyvatelé mají problém. Vězni totiž přes ulici pokřikují na ženy, které se opalují u bazénu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nový bytový komplex Downtown 5th v Miami splňuje všechny standardy moderního bydlení. Tedy až na to, že stojí přímo naproti federální vazební věznici. Odsouzení tak mají ze zamřížovaných oken dobrý výhled jak do bytů, tak na bazén.

Ryan Rea, jeden z obyvatel Downtown 5th, natočil video, na němž vězeň přes ulici pokřikuje na ženy, které se opalují u bazénu. Dámám se to pochopitelně vůbec nelíbí a jedna si pro jistotu i upraví plavky.

Zatímco věznice na této adrese funguje od roku 1995, bytový komplex byl na místě bývalého parkoviště dokončen teprve v roce 2021. Jsou v něm jednopokojové až třípokojové byty a měsíční nájem tam stojí v přepočtu 38 až 91 tisíc korun. S vězni „odnaproti“ dosud problémy nebyly, nájemníci si začali stěžovat až minulý týden.

Ryan Rea tam bydlí více než rok a věděl předem, že hned vedle je věznice. „Ale v té době byla velká poptávka po bydlení. Každý se chtěl přestěhovat do Miami a volných bytů bylo na trhu málo,“ uvedl.

Developer lákal na výhledy

Společnost Melo Group, která výstavbu nového bytového domu realizovala, před jeho dokončením v marketingových materiálech mimo jiné uváděla, že „byty v Downtown 5th mají velké balkony s výhledy na město a zátoku“.

Potíže s pořvávajícími vězni nyní bude muset vyřešit sama věznice. V prohlášení k nedávnému incidentu mimo jiné píše: „S ohledem na bezpečnostní předpisy nesdělujeme interní záležitosti, ale můžeme říci, že událost na videu vyšetřujeme a aktivně hledáme řešení, které vyhoví veřejnosti a zároveň bude v souladu se směrnicemi Americké asociace nápravných zařízení.“

Z vězení uprchl na kole, cesta za svobodou skončila v Londýně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám