Hlavní obsah

Kde to sakra jsem? Trump imitoval Bidena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malou divadelní vložku přidal bývalý prezident USA Donald Trump ke svému předvolebnímu vystoupení na republikánském shromáždění v kalifornském Anaheimu. Aby zesměšnil šéfa Bílého domu a svého soupeře ve volbách hlavy státu v roce 2024 Joea Bidena, imitoval jeho zmatené odchody z pódia, jichž se Biden při různých příležitostech opakovaně dopustil.

Donald TrumpVideo: Reuters

 
Článek

Trump podle listu The New York Post v proslovu zpochybňoval, zda je 80letý úřadující prezident dostatečně fit na to, aby zvládl ještě jedno čtyřleté volební období. „Myslí si tu někdo, že se (Biden) vůbec dostane ke startovní bráně?“ otázal se 77letý Trump publika, z nějž vzešla hlasitá odpověď: „Ne!“

„Chci říci, ten chlap nemůže najít cestu z pódia. Podívejte, tady je to jeviště. Tady je,“ řekl Trump a začal Bidena předvádět. „Takhle stupidní pódium jsem ještě nikdy neviděl. Když půjdu doleva, jsou tam schody. A když půjdu doprava, jsou tam taky schody,“ pokračoval Trump.

Nato přidal bezradný výraz ve tváři a zmatené pohyby. „Kde to jsem?“ imitoval dále Trump svého soupeře, načež se otočil od řečnického pultu, poodešel ke zdi v pozadí a frustrovaně rozhazoval rukama. „Kde to sakra jsem? To je strašné,“ uzavřel Trump svou teatrální vložku za hlasitých výkřiků smíchu z auditoria.

Trump zřejmě narážel na Bidenovo vystoupení z loňského října v Pittsburghu, kam úřadující šéf Bílého domu přijel podpořit kampaň senátora Johna Fettermana. The New York Post připomněl i další rozpačitá Bidenova vystoupení, například jeho nedávnou cestu do Colorada, kde upadl poté, co gratuloval absolventům tamní letecké akademie.

Bůh ochraňuj královnu! Biden nezvykle ukončil projev a znova vzbudil rozpaky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám