Hlavní obsah

Část DNA údajných peruánských mimozemšťanů nepatří žádnému známému druhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza podivných malých těl nalezených v Peru pokračovala dalšími analýzami jejich DNA, které odhalily, že se z třiceti procent neshoduje s žádným lidstvu známým druhem. Ovšem zda jde skutečně o mimozemské bytosti, je zatím stále nejasné.

Foto: Profimedia.cz

Těla údajných mimozemšťanů nalezená v Peru dostala jména Clara a Mauricio

Článek

Letos v září rozvlnil ufologické vody Mexičan Jaime Maussan, jenž v mexickém parlamentu ukázal dvě malá těla údajných mimozemšťanů. Již tehdy tvrdil, že 30 procent jejich DNA se nepodařilo identifikovat, a toto prohlášení nyní na základě dalších analýz upřesnil s tím, že tato část DNA rozhodně nepatří žádnému známému pozemskému druhu.

O zbylých 70 procentech pak tvrdí, že se je zatím nepodařilo určit. Jeho tvrzení je však třeba brát s velkou rezervou, protože v minulosti byl již usvědčen z podvodu.

Dvě velmi drobná mumifikovaná těla, pojmenovaná Clara a Mauricio, mají pevné kosti, na rukou pouze tři prsty, žádné zuby a Maussan podle webu Daily Mail zdůrazňuje také relativně bohatou přítomnost kadmia a osmia, tedy prvků, které jsou na naší planetě vzácné.

Foto: Profimedia.cz

Jaime Maussan na tiskové konferenci k nálezu dvou těl, která podle něj nepocházejí ze Země

Muassan však v současnosti poněkud zmírnil svou rétoriku, pravděpodobně také na základě vyjádření některých odborníků. „Nevíme, zda to byli mimozemšťané, nebo ne, ale byli inteligentní a žili tu s námi. Historie by se měla přepsat,“ tvrdí nyní. Stále je však přesvědčen, že tyto bytosti nebyly součástí lidské evoluce.

Svá tvrzení Maussan opírá mimo jiné o společné vyjádření jedenácti odborníků z oblasti medicíny z Národní univerzity v peruánském městě Ica. „Do fyzického a biologického formování těchto bytostí v žádném případě nezasáhl člověk,“ tvrdí jeden z nich, údajný antropolog Roger Zuniga.

Vyrobeni ze zvířecích ostatků?

Teorie Jaimeho Maussana podporují také odborníci z jeho okolí, kteří tvrdí, že nalezená těla, podle radiokarbonového datování přibližně tisíc let stará, byla v minulosti skutečnými žijícími organismy. Jejich DNA však označili jako hybridní, což podle nich naznačuje, že Clara a Mauricio měli někde mezi svými předky také lidi.

To by ovšem zcela rozbilo teorii o mimozemském původu. K tomu se ostatně odmítá přiklonit i většina expertů, kteří s Maussanem spolupracují, ale zároveň dosud ani nenaznačili, odkud by tedy tyto podivné ostatky mohly pocházet.

Skeptičtí jsou i sami lovci mimozemských záhad. Například ufolog Will Galison se domnívá, že malé mumie byly před tisícem let vyrobeny ze zvířecích ostatků a pravděpodobně sloužily k rituálním účelům. Například upozornil, že jejich hlavy se nápadně podobají lebkám alpak.

Naproti tomu zcela jasno má argentinský chirurg Celestino Adolfo Piotto. Ten je přesvědčen, že tyto malé bytosti byly jakousi podstatně vyvinutější verzí lidí. Šlo podle něj o vývojově pokročilejší stupeň našeho druhu, takže jsou to vlastně naši potomci.

Mexičan ukázal v parlamentu těla údajných mimozemšťanů stará přes tisíc let

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám