Hlavní obsah

Bééznadějně osamocená ovce žije na skotském útesu. Záchrany se jen tak nedočká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brora

Na útesu na severu Skotska již přinejmenším dva roky žije zcela osamocená ovce. Není jasné, komu patří, ale záchrany se pravděpodobně nedočká, a to nejen kvůli dost komplikovanému terénu.

Foto: Profimedia.cz

Nejosamělejší ovce v Británii

Článek

Zvíře, které žije na louce pod skalami v oblasti zálivu Moray Firth na severu Skotska, označila britská média za nejosamělejší ovci v zemi. Není jasné, jak se tam dostala ani komu původně patřila, ale žije tam přinejmenším již od roku 2021, informoval zpravodajský server BBC.

Tehdy ji tam poprvé spatřila Jill Turnerová z nedaleké vesničky Brora, když kolem plula na kajaku. A je si jistá, že ovce, kterou tam zahlédla před nedávnem, je stále ten samý kus, přestože s dlouho neostříhanou vlnou dnes vypadá podstatně jinak než před dvěma lety.

Foto: Profimedia.cz

Nejosamělejší ovce v Británii

Paní Turnerová kontaktovala několik organizací, aby ovci vysvobodily, ale nepochodila. Mimo jiné i kvůli složitému terénu. Louka je totiž ve strmém svahu, nad ní se tyčí téměř svislá skaliska a z druhé strany je moře. Ovci by tak bylo možné zachránit pouze po vodě.

To by nemusel být kdovíjak neřešitelný problém, ale v nejbližší době se to velmi pravděpodobně stejně nestane. Lidé z organizací na ochranu a pomoc zvířatům se totiž nechali slyšet, že není důvod osamělou ovci zachraňovat. Podle nich má totiž na místě dostatek potravy a víceméně jí tam tedy nic nechybí.

Stádo ovcí v Řecku spáslo přes 270 kilogramů konopí, skákaly výše než kozy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám