Hlavní obsah

Batole v Severní Koreji skončilo s celou rodinou v pracovním táboře, protože u nich našli Bibli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké ministerstvo zahraničí zveřejnilo zprávu ohledně situace v Severní Koreji a uvádí v ní řadu znepokojujících případů perzekuce. Jedním z nich je i odsouzení batolete, jehož rodiče měli doma Bibli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šokující případ odsouzeného batolete se stal již v roce 2009, ale na veřejnost se dostal až nyní spolu s nejnovější zprávou amerického ministerstva zahraničí. Ta se mimo jiné opírá o informace nevládní organizace Korea Future, která situaci v totalitní zemi dlouhodobě sleduje.

Samo batole se neprovinilo vůbec ničím, ale u jeho rodičů byl nalezen výtisk Bible. To severokorejskému režimu stačilo, aby celou rodinu včetně malého dítěte poslal na doživotí do pracovního tábora.

Severní Korea nutí ženy změnit si jméno

Koktejl

Oficiálně je náboženství v Severní Koreji povoleno, a existuje tam dokonce několik křesťanských církví, ale podobně jako celá řada jiných záležitostí v zemi je to podle pozorovatelů pouze umělá kulisa určená pro okolní svět.

Server The Telegraph naopak uvádí, že podle kvalifikovaných odhadů je v zemi 200-400 tisíc křesťanů, kteří se musejí skrývat v ilegalitě, a dalších 50-70 tisíc jich je podle dat organizace Open Doors uvězněno.

Zločiny proti lidskosti

Zprávy amerického ministerstva zahraničí i nevládních organizací o naprosto katastrofálním zacházení se severokorejskými křesťany potvrzují i lidé, kterým se podařilo ze země uprchnout. Z jejich výpovědí vyplývá, že na nich režim páchá přímo zločiny proti lidskosti.

V Severní Koreji jsou pronásledováni i stoupenci dalších náboženských směrů, ale po křesťanech režim pátrá obzvláště intenzivně. Podle Telegraphu se totiž vedení země silně obává, že by křesťanské církve mohly způsobit společenské změny, jež by vedly k podobné situaci, jaká nastala na konci osmdesátých let při pádu železné opony v Evropě.

Bomba, pistole, družice. Taková jména mají mít v Severní Koreji nejen děti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám