Hlavní obsah

Videohovory jsou kvůli koronaviru v kurzu. Zoom očekává miliardové tržby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Jose

Poskytovatel videohovorů Zoom díky koronaviru zdvojnásobil výhled, letos očekává tržby až 1,8 miliardy dolarů (42,5 miliardy Kč). To by bylo třikrát více než v uplynulém finančním roce. Počet uživatelů jeho služeb se kvůli přechodu na práci z domova ve velké části světa na vrcholu krize v dubnu ztřicetinásobil na 300 milionů z prosincových deseti milionů. Firma to uvedla po úterním zveřejnění kvartálních hospodářských výsledků.

Foto: Hannah McKay, ČTK/AP

Chat přes Zoom

Článek

Videokonference a videohovory se staly v období koronavirové krize populární nejen kvůli práci z domova, ale lidé je používali i pro udržování vztahů se svými blízkými, učitelé k výuce a přenášely se tak třeba i bohoslužby. Počet platících zákazníků Zoomu se v tomto období více než ztrojnásobil. V květnu sice počet uživatelů podle finanční šéfky firmy Kelly Steckelbergové zase klesl, firma ale předpokládá, že dlouhodobě rostoucí trend udrží.

V tříměsíčním období do konce dubna se tržby meziročně zvýšily na 328 milionů dolarů ze 122 milionů dolarů. Čistý zisk pak stoupl na 27 milionů dolarů z pouhých 200 tisíc dolarů ve stejném období loni.

Aplikace Microsoftu pro zaměstnance nevydržela nápor množství home office

Koronavirus

Nečekaně prudký nárůst uživatelů firmě ale také významně zvýšil náklady. Zoom v krizi zrušil mnohá omezení bezplatné verze. Jeho vstřícnost se mu ale vyplatila – jak uvedla agentura DPA, vzrostl totiž i počet jeho firemních zákazníků, pro něž byl Zoom, který vznikl v roce 2011, původně zamýšlen.

Zoom tak má nyní 265 tisíc firemních klientů, kteří zaměstnávají více než deset lidí. To je čtyřikrát více než před rokem. A dvakrát více než loni jich za jeho služby ročně platí přes 100 tisíc dolarů.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám