Hlavní obsah

Sexy modelka vydělávala statisíce, i když neexistuje. Teď ale zmizela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých měsících doslova bořila Instagram Emily Pellegrini. Neexistující modelka, která byla pouze výplodem umělé inteligence (AI), však minulý měsíc z této populární sociální sítě zmizela, smazány byly všechny její fotky. Že by se tvůrce rozhodl zavřít výnosný krám, který mu vydělal přinejmenším statisíce?

Foto: repro Instagram

Emily Pellegrini

Článek

„Je mi 23 let, žiju v Los Angeles a mám velmi ráda zábavu,“ prezentovala sebe sama Emily na Instagramu v loňském roce. Vyzývavými příspěvky přilákala statisíce sledujících, díky čemuž si vysloužila prostor hned v několika zahraničních médiích, která ji označovala za „nejžhavější modelku současnosti“.

Teprve zkraje letošního roku se ukázalo, že vlastně vůbec neexistuje. Líbivě vyhlížející fotografie a krátká videa sice vypadají realisticky, ale ve skutečnosti jde o výtvor umělé inteligence. Samotný tvůrce, který si přál zůstat v anonymitě, to krátce před startem veletrhu CES 2024 přiznal serveru Oddity Central.

Navzdory tomu v letošním roce popularita sexy modelky i nadále rostla. Zlom nastal až v minulém měsíci, kdy se tvůrce rozhodl všechny příspěvky na Instagramu smazat. Zveřejnil pouze jediný s heslem „brzy…“.

CES 2024: Sexy modelka uchvátila internet. Vydělává statisíce, i když vůbec neexistuje

Internet a PC

Zdá se tedy, že bychom se již brzy měli dočkat bližších informací či dalšího odhalení. Za posledních šest týdnů ale nebyl profil nijak aktualizován. Zůstalo jen označení, že Emily Pellegrini je digitální AI influencer.

I přes neaktivitu zůstává na účtu stále 283 tisíc sledujících.

Smazat v podstatě celý Instagram se tvůrce rozhodl navzdory tomu, že mu Emily vydělávala nemalé peníze. Za prvních šest týdnů šlo údajně o 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu čtvrt milionu korun. Bylo to přitom ještě v začátcích, kdy sledujících nebylo na profilu tolik. Letos tedy musely být honoráře, které byly patrně spojeny s reklamou, s velkou pravděpodobností ještě násobně vyšší.

Jak vznikala Emily?

Pro server Oddity Central přiznal tvůrce kromě honoráře také to, jak Emily vznikala. „Zeptal jsem se ChatGPT, jak vypadá vysněná dívka průměrného muže? Odpověď byla jednoznačná – má mít dlouhé hnědé vlasy a dlouhé nohy. Vytvořil jsem ji s využitím AI přesně tak, jak bylo řečeno,“ prozradil tvůrce.

„Cílem bylo stvořit sympatickou a přitažlivou mladou ženu. Chtěl jsem ji ale udržet co nejreálnější,“ popsal svůj výtvor, který se mu podle dřívějších ohlasů velmi povedl.

Díky svému atraktivnímu vzhledu totiž byla Emily neustále zahrnována na Instagramu komplimenty a muži ji lákali na osobní setkání, drahé večeře či luxusní dovolenou v Dubaji.

Právě povedená iluze virtuální modelky překvapila i samotného tvůrce. A proto nelenil a vytvořil hned sestru – Fionu Pellegrini. Ta už má na Instagramu 106 tisíc sledujících. Snímky a videa na tomto profilu prozatím zůstávají.

Foto: repro Instagram

Fiona Pellegrini

Pracoval i 16 hodin denně

Ještě v lednu tvůrce sliboval, že uvede další AI modelky. „Mám v plánu uvést na trh i třetí a čtvrtý model, ale určitě to nebude v dohledné době. Jména ještě nemám, ale třetí dívka bude určitě zrzka,“ prozradil plány do budoucna.

Sám přiznal, že provozovat oblíbené účty dvou populárních instagramových modelek není tak snadné, jak se zdá. Na začátku musel údajně pracovat 14 až 16 hodin denně, letos to bylo údajně už jen zhruba osm hodin denně, avšak stále sedm dní v týdnu.

Právě únava může být jedním z důvodů, proč se tvůrce rozhodl prakticky celý účet Emily smazat. Oficiálně ale zatím nic nepotvrdil.

Neexistující sexy modelka dál boří Instagram a vydělává statisíce

Internet a PC

Reklama

Související články

BBC se chystá vytvořit vlastní AI

Britská veřejnoprávní stanice BBC se chystá vytvořit vlastní model umělé inteligence (AI) s využitím svých databází textů. V reakci na článek deníku Financial...

Výběr článků

Načítám