Hlavní obsah

MWC 2024: Vypadají jako náušnice, jsou to ale bezdrátová sluchátka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Na první pohled připomínají sluchátka Huawei FreeClips nějaký extravagantní šperk. I když si je nasadíte do ucha, většinu lidí pravděpodobně ani nenapadne, že jde skutečně o sluchátka. Velkou pozornost budila novinka i na největším veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC), který právě probíhá ve španělské Barceloně.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Sluchátka Huawei FreeClips

Článek

(od našeho zpravodaje)

Sluchátka Huawei FreeClips si odbyla premiéru již v minulém měsíci, vyzkoušet poprvé naživo jsme je mohli ale právě až na veletrhu MWC 2024. Rozruch na výstavišti novinka budila i přesto, že se již běžně nabízí v obchodech.

Je to dáno především netradiční konstrukcí, kterou výrobce označuje jako C-bridge. Sluchátka mají dvě masivní části – kuličku a fazoli. Drobnější kulička se umístí do ucha, fazolka pak za ucho – vše spojuje most připomínající právě písmeno C.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Sluchátka připomínají náušnice

Lepší kvalita zvuku

„U otevřených sluchátek se dříve uživatelé setkávali s horší kvalitou zvuku. Důvodem byla především vzdálenost zvukového výstupu od zvukovodů, která nejenže snižuje čistotu zvuku, ale také zvyšuje propustnost zvuku,“ vysvětlili zástupci společnosti, proč se rozhodli vyrobit zcela novou konstrukci.

MWC 2024: Konkurenci pro Vision Pro nabízejí za zlomek ceny. Apple je ale mnohem dále

Mobil

Zdůraznili přitom, že právě C-bridge tento problém řeší.

„Vytváří optimální vzdálenost mezi fazolí Comfort Bean a akustickou kuličkou a je nakloněna pod úhlem 11,4°, aby dobře seděla podél zakřivení ucha. Díky materiálu můstku z paměťové slitiny a optimálnímu úhlu sklonu zajišťuje konstrukce C-Bridge, že akustická kulička dosedá nad zvukovodem uživatele,“ doplnili zástupci společnosti.

Díky tomu se sluchátka v podstatě zcela přizpůsobí ušním boltcům uživatele a zároveň přiblíží zvukovou produkci ke zvukovodu. Průměr kuličky činí mimochodem 13,3 mm.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Sluchátka Huawei FreeClips

V praxi jsou nasazená sluchátka daleko pohodlnější, než bývá u běžných bezdrátových špuntů zvykem. Navíc nasazená sluchátka drží velmi dobře na svém místě, i když se oddáváte sportovním radovánkám.

Praktické je také to, že díky nové konstrukci nemusíte přemýšlet nad tím, které sluchátko je pravé a které levé. Díky technologii Smart Wear Detection totiž novinka dovede automaticky rozpoznat levé ucho od pravého a podle toho prohodí zvukové kanály.

MWC 2024: Smartphone zrozený pro apokalypsu. Bez nabíječky vydrží měsíce

Mobil

C-bridge navíc slouží k pohodlnému ovládání prostřednictvím dotykových gest. Doslova na dotek je tak možné ovládat přehrávání hudby i hlasitost.

Na baterii až 36 hodin

Výrobce se chlubí, že sluchátka nabízejí „díky dvojitému magnetickému měniči vyšší čistotu a lepší rezonanci, zatímco systém Reverse Sound Waves System snižuje únik zvuku a udržuje poslech více pohlcující a soukromý“.

Potlačení hluku je nicméně pouze pasivní. Na detailnější testy zvukových schopností ale bohužel nebyl v Barceloně prostor.

Na jedno nabití vydrží sluchátka pracovat nepřetržitě osm hodin, s dobíjecím pouzdrem se ale výdrž prodlouží až na 36 hodin.

V Česku se sluchátka Huawei FreeClips nabízejí za baťovských 4999 Kč.

Foto: archív výrobce

Novinka má velmi futuristický design

MWC 2024: Týden plný mobilních novinek startuje

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Bezdrátová sluchátka za uši a HUAWEI

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám