Hlavní obsah

Apple si oblíbil Česko, upoutávku na iPhone 15 natáčel v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Apple si Česko evidentně oblíbila, pravidelně se totiž vrací do našich končin kvůli natáčení reklam a upoutávek na nové produkty. Praha a Kamenický Šenov se tak staly kulisami při příležitosti prezentace nejnovějších iPhonů 15 a 15 Plus.

Představení chytrých telefonů Apple iPhone 15 a 15 Plus.Video: archiv výrobce

 
Článek

Americký technologický gigant představil světu čtyři nové telefony s logem nakousnutého jablka v úterý večer. Konkrétně se ukázaly modely iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro a 15 Pro Max.

Kdo pozorně sledoval tiskovou konferenci, jistě si všiml v upoutávce na první dva zmiňované smartphony známých míst z Česka. Hned úvod videa je natočen v ulici Slezská na pražských Vinohradech, kde mimochodem sídlí také redakce serveru Novinky.cz.

Apple odhalil čtyři nové iPhony 15. A to není všechno

Mobil
Foto: archív výrobce

Záběry ze Slezské ulice na pražských Vinohradech.

Foto: archív výrobce

Budova Správy tunelů TSK na pražském Strahově.

Ústřední postava videa totiž evidentně bydlí v těsné blízkosti městského soudu na Praze 2. Právě to je tmavá budova po levé straně s výrazným šedivým zábradlím.

Přednosti fotoaparátu pak ukazuje Apple na patrně nejvíce focené budově na pražském Strahově. Řeč je o futuristicky vyhlížející budově Správy tunelů TSK, což je v podstatě velín Strahovského tunelu.

Milovníci přírody ocení jistě i výlet k Panské skále v Kamenickém Šenově. Ta se nám ukazuje na displeji telefonu jako vyfocená momentka.

Vzápětí se na telefonu rozbalí notifikace na Dynamic Islandu (interaktivní prostředí pro všechna oznámení, aktivity a upozornění) informující o blížícím se odletu z pražského Letiště Václava Havla (PRG) do Amsterdamu. O tom, zda následné odbavení probíhá skutečně na pražském letišti, můžeme už jen spekulovat…

Foto: archív výrobce

Záběry Panské skály v Kamenickém Šenově.

Foto: archív výrobce

Informace o blížícím se odletu z pražského Letiště Václava Havla (PRG) do Amsterdamu.

Apple se do Česka vrací pravidelně

Jisté je ale to, že si Apple udělal hezký výlet do Česka i s novým iPhonem 15 ještě před jeho oficiální premiérou. A nebylo to rozhodně poprvé. V Česku se totiž v roce 2019 natáčela například i upoutávka na chytré hodinky Apple Watch Series 5.

Pozornější čtenáři si patrně již na produktovém videu všimli, že část záběrů pochází z České republiky. Nejmarkantnější jsou ty, které zachycují pražské metro na lince A.

V roce 2016 dal Apple prostor České republice například ve své vánoční kampani, tehdy krásám Žatce a Libochovic. V prvním zmiňovaném městě, které leží na severozápadě Česka, se natáčel spot Frankensteinovy svátky.

Frankenstein v reklamě Applu.Video: Apple

Tento umělý člověk – monstrum ohyzdné podoby s nadlidskou silou – žije v chalupě nad městem. V ní si nahrává na svůj iPhone zvuk z hrací skříňky, aby si jej pak mohl přehrávat v teple svého ušáku u krbu.

Pak se rozhodne sejít dolů mezi lidi – právě na Hošťálkovo náměstí, které se nachází v Žatci. Tím vyruší všechny obyvatele, kteří se na prostranství kochají vánoční atmosférou a rozsvíceným stromkem.

Také druhý vánoční spot Applu z roku 2016 pochází z českých luhů a hájů, konkrétně ze zámku Libochovice, který se nachází v okrese Litoměřice. Ve 30 sekundách se americký počítačový gigant snaží převyprávět příběh dvou milenců – Romea a Julie. Do obou rolí přitom obsadil malé děti.

Vzápětí se totiž diváci dozvědí, že jde o školní představení, které si jeden z rodičů natáčí. Jak jinak než na nový iPhone. „Vaše nahrávky budou vypadat na iPhonu 7 jako skutečné filmy,“ lákají v reklamě zástupci Applu.

Romeo a Julie v reklamě Applu.Video: Apple

KVÍZ: Co všechno doopravdy víte o iPhonech?

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz: Apple iPhone 15 Pro, Chytré hodinky Apple Watch Series 5

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám