Hlavní obsah

KVÍZ: Co všechno doopravdy víte o iPhonech?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple svolala na příští týden velkou tiskovou konferenci, na které bude ukazovat novinky pro druhou polovinu roku. Prim podle očekávání bude hrát další generace iPhonů. Jak dobře ale přístroje s logem nakousnutého jablka opravdu znáte?

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 14 a 14 Plus

Článek
1. Začneme zlehka. Vzpomenete si ještě na rok, kdy byl představen vůbec první iPhone?
Foto: Paul Sakuma, ČTK/AP
2. Pokud jste si správně vzpomněli na rok, kdy byl první iPhone uveden na trh, jistě vám nebude dělat problém odpovědět na otázku, jaké rozlišení měl jeho fotoaparát?
Foto: Apple
3. Společnost Apple si ráda dělá věci po svém, což je o ní obecně známo. Není proto překvapením, že se tento americký podnik dokonce vrhnul i na výrobu vlastních procesorů, které do iPhonů instaluje. Nebylo tomu ale tak hned od první generace. Jaký iPhone měl jako první čip navrhovaný přímo Applem?
4. Apple se snaží u většiny iPhonů neustále posouvat hranice toho, co jeho chytré telefony umí. Každá nová generace je zkrátka o něco lepší než ta předchozí. Vzpomenete si, jaký telefon nabídl jako vůbec první funkci Face ID?
Foto: archív výrobce
5. Fenoménem dnešní doby jsou 5G sítě, nový mobilní standard přinášející rychlejší mobilní internet se masivně rozšiřuje i v Česku. Majitelé iPhonů si ale na 5G konektivitu museli počkat o něco déle, protože podpora mobilních sítí páté generace přišla až v době, kdy už u konkurence s Androidem byla běžná. Jaký iPhone nabídl 5G jako první?
Foto: Ann Wang, Reuters
6. Chytré telefony slouží pro práci i zábavu. Není proto divu, že je často bereme s sebou i na výlety k vodě. V kterém roce si odbyl premiéru iPhone, který jako první dostal zvýšenou odolnost proti vodě a prachu?
7. Není žádným tajemstvím, že Apple vynakládá nemalé finanční prostředky na pomoc potřebným. V rámci partnerství s iniciativou Red, která vede boj proti AIDS, tak Apple vytvořil speciální červenou edici Product Red, díky které přispívá na léčbu lidí nakažených HIV. Jaký byl první iPhone, který jste si mohli v edici Produkt Red koupit?
Foto: archív výrobce
8. Jaký iPhone se jako vůbec první pochlubil podporou pera Apple Pencil?
9. Velmi šikovnou vychytávkou je u iPhonů funkce MagSafe. Který iPhone se s ní pochlubil jako první?
10. Většina uživatelů příliš neřeší součástky, které se uvnitř iPhonů ukrývají. Jednoduše jim vyhovuje, že všechno funguje tak, jak má. Konkrétní takt procesoru tak zná málokdo, Apple jej koneckonců ani neuvádí v parametrech přístroje. Jak je to ale u baterie? Věděli byste, jakou kapacitu akumulátoru má iPhone 14 Pro Max?
Foto: archív výrobce

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Co víte o historii starého Egypta?

Věda a školy

KVÍZ: Jak dobře znáte světové měny?

Ekonomika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám