Hlavní obsah

Líbivý design, solidní výkon. Honor uvede nový laptop během pár měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do designového těla se podařilo společnosti Honor vtěsnat relativně výkonné součástky, díky kterým přístroj zvládne i moderní hry. Novinka zvaná MagicBook 16 Pro by měla zamířit na pulty během nadcházejících měsíců, jak výrobce prozradil.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Článek

MagicBook 16 Pro si odbyl premiéru minulý měsíc na největším mobilním veletrhu MWC 2024 ve španělské Barceloně. A Novinky.cz byly u toho. Tehdy se zástupci společnosti nechali slyšet, že tento laptop bude dostupný nejprve v domovské Číně, a teprve až následně se očekává globální dostupnost.

Přesné datum ani cenu však pro evropský trh prozradit přímo na výstavišti nechtěli. Otazník sice nad cenovkou visí stále, nyní je však již jasné, že prodejní premiéra je na spadnutí. Dostupnost pro Evropu je totiž podle oficiálních dokumentů výrobce plánována na druhé čtvrtletí letošního roku, teoreticky bychom se novinky mohli dočkat již v příštím měsíci, nejpozději však před vypuknutím letních prázdnin.

Na přesnější informace si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

MWC 2024: Nic takového jste ještě neviděli. Lenovo vyrobilo průhledný notebook

Hardware

MWC 2024: Chytrý telefon se omotá okolo zápěstí. Skoro jako had

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Kompaktní konstrukce

Společnost Honor si u novinky velmi pohrála s designem, právě proto vypadá výkonný laptop na první pohled tak kompaktně. Po všech stranách jsou totiž bočnice různými způsoby zkoseny a zeštíhleny tak, že zařízení působí daleko tenčím dojmem.

Teprve když vezmete přístroj do ruky, uvědomíte si, že nejde rozhodně o žádného drobečka. Váží totiž bezmála dva kilogramy. Na druhou stranu jde o laptop s velkorysým 16palcovým displejem. A s ohledem na všechnu nabízenou výbavu je hmotnost víceméně odpovídající.

Přímo na výstavišti v Barceloně byla vystavena bílá varianta, u které je celokovové tělo pokryto barvou díky speciální technologií 3D Coloring Spray Metallic. Na světle tak víko s displejem vrhá různé odlesky a působí rozhodně neokoukaně.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Využívá umělou inteligenci

To nejzajímavější se ale samozřejmě ukrývá uvnitř nového stroje. V první řadě je řeč o výkonném šestnáctijádrovém čipu Intel Core Ultra 7 155H. Ten konkrétně disponuje šesti výkonnými jádry, osmi efektivními jádry a dvěma jádry s nízkým příkonem.

I díky tomu vydrží laptop pracovat na baterii až 12 hodin, používá totiž jádra procesoru podle toho, jak s ním pracujete. Když jen brouzdáte po internetu, stačí efektivní a úsporná jádra, díky čemuž se výdrž baterie prodlouží. Naopak při potřebě co nejvyššího výkonu se aktivují i zbylá jádra.

MagicBook 16 Pro přitom bude stačit i na moderní hry při vyšších detailech, v jeho útrobách se totiž budou ukrývat grafické karty z rodiny GeForce RTX 40 od společnosti Nvidia. Ty se dnes běžně osazují právě do přenosných herních stanic.

Výrobce se chlubí i speciálním OS Turbo X režimem, který využívá umělou inteligenci (AI). Ta v případě potřeby dovede aktivovat vysoce výkonný režim a využít tak nabízené systémové prostředky naplno, zároveň minimalizuje latenci a upraví systém chlazení.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Povedený displej a šest reproduktorů

Jak již napovídá samotný název, MagicBook Pro 16 je vybaven 16palcovým displejem. Konkrétně jde o FullView panel s velmi tenkými rámečky, který nabízí rozlišení 3072 × 1920 obrazových bodů, 100% podporu pro široký gamut sRGB a vysokou obnovovací frekvenci 165 Hz. Ta přijde vhod právě při hraní her.

Vyzdvihnout si zaslouží v případě použité obrazovky také certifikace TÜV Rheinland pro nízkou hladinu modrého světla (hardwarové řešení) a certifikace TÜV Rheinland pro obrazovky bez blikání. Laptop by tak při práci neměl nadměrně zatěžovat oči.

Třešničkou na dortu je pak integrace hned šesti reproduktorů – čtyř pro nízké a dvou pro vysoké frekvence. Také jde podle výrobce o vůbec první prostorový audio notebook na bázi Windows PC.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

MWC 2024: Digitální tvůrci měli zlepšit svět. Dostali na to ale jen 48 hodin

Software

MWC 2024: Jízdní kolo vyzbrojili umělou inteligencí a 5G

Internet a PC

Reklama

Související články

CES 2024: Tři herní bestie od Alienware

Hned tři gamingové laptopy přivezla na veletrh CES 2024 v americkém Las Vegas společnost Alienware. Herní bestie od tohoto známého výrobce zaujmou především...

Výběr článků

Načítám