Hlavní obsah

Bitcoin koketuje s 600tisícovou hranicí, ethereum je také vysoko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvilku nad, chvilku pod. Bitcoin balancuje v posledních dnech okolo hranice 600 tisíc korun. To jinými slovy znamená, že se nejznámější kryptoměna na světě stále drží na rekordních hodnotách letošního roku. Vyplývá to z dat specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Navzdory drobnějším či větším výkyvům kurz v prvních dvou měsících roku víceméně rostl, až se koncem února dostal na 551 440 Kč. Pak ale v souvislosti s pádem kryptobanky Silvergate přišlo citelné oslabení, druhý březnový týden tak bitcoin končil na 455 050 Kč.

V druhé půlce března ale začala nejznámější kryptoměna na světě citelně posilovat. Předposlední týden v tomto měsíci tak kurz již činil 639 370 Kč. Naposledy se tato kryptoměna nabízela za takovou hodnotu v červnu 2022, připomněl server Coinmarketcap.

S příchodem dubna sice následoval pokles až na 589 290 Kč, pak ale začala nejznámější kryptoměna opět posilovat. V úterý dopoledne se tak obchodovala opět za více než 600 000 Kč, konkrétně kurz činil 602 340 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední den

Bitcoin stále drží nejvyšší letošní hodnotu. A ostatní kryptoměny s ním

Internet a PC

Kurzy prý ještě porostou

Analytici navíc odhadují, že kurz ještě poroste. „Vzhledem k tomu, že akciové trhy vykazují první známky návratu do ‚býčího teritoria‘, vypadá celkový trend pro kryptoměny podobně a tokeny opět rostou,“ prohlásil Simon Peters, analytik kryptotrhů eToro.

Býčí trh (anglicky bull market) je ekvivalentní výraz pro rostoucí trh, vychází z tradiční burzovní terminologie. Výraz je odvozen od útoku skutečného býka, který nabírá protivníka na rohy a vymršťuje ho nahoru. Podle Peterse se kryptoměny nyní nachází právě v býčím teritoriu.

„Bitcoin bude sice nadále testovat hranici 30 tisíc dolarů (643 530 Kč), ale možná budeme potřebovat silnější impuls, abychom ho viděli výše. Tento týden nás čekají důležité aktualizace z trhu práce v USA, které by mohly ceny krátkodobě ovlivnit,“ doplnil Peters.

Zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Relativně vysoko se drží také kurz etherea. Druhá nejznámější kryptoměna se před týdnem obchodovala za 37 570 Kč, aktuálně se obchoduje za 38 920 Kč. Na začátku letošního roku kurz činil 27 010 Kč.

Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Regulátoři chtějí zkrotit kryptoměny. Bitcoin přesto posiluje

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám