Hlavní obsah

Bitcoin se vrátil pod 500 000 Kč. Propadly i další kryptoměny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Citelný propad zaznamenal v noci ze čtvrtka na pátek prakticky celý trh kryptoměn. Nejvýrazněji to poznamenalo bitcoin, hodnota se opět propadla pod půlmilionovou hranici. Vyplývá to z dat specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Ve čtvrtek večer se bitcoin obchodoval za 520 070 Kč, v pátek ráno to bylo už jen za 492 290 Kč. Přitom ještě na konci února byla hodnota na letošním maximu, činila 556 460 korun.

Na konci loňského i začátku letošního roku se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za méně než 400 tisíc korun. Zatím absolutní rekord si nejznámější kryptoměna připsala v listopadu 2021, kdy se nabízela za 1 427 350 Kč.

Propad byl evidentně způsoben problémy americké banky Silvergate Capital, která nabízí hojně využívanou platební síť právě pro kryptoměnové obchody v reálném čase.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední den

Kyberšmejdi vloni vydělali podvody s kryptoměnami téměř 130 miliard Kč

Bezpečnost

Propad dvouciferným tempem

Propad zaznamenal prakticky celý trh kryptoměn, růst je v případě jednotlivých virtuálních mincí spíše výjimkou. Dvouciferným tempem ztrácely například kryptoměny dydx, mina, frax share či conflux.

Například ethereum v uplynulých 24 hodinách oslabilo o pět procent. Ještě ve čtvrtek večer se druhá nejznámější kryptoměna obchodovala za 36 490 Kč, v pátek ráno to bylo už jen 34 380 korun.

Ethereum se vyšplhalo na letošní maximum v únoru, kdy se jedna virtuální mince obchodovala za 38 120 Kč. Na vrcholu byla tato kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Prakticky celý loňský rok byl ve znamení propadu. Hodnota celého trhu s kryptoměnami klesla o bezmála 1,4 bilionu dolarů, tedy v přepočtu o 31,2 bilionu korun. Výrazné výkyvy kurzů doprovodily krachy projektů a firem, tím nejvýraznějším byl pád kryptoměnové burzy FTX, připomněl server televize CNBC.

Británie zvažuje, že vedle hotovosti zavede digitální libru

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám