Hlavní obsah

Kryptoměnová burza Binance má technické problémy, zastavila vklady i výběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valletta
Aktualizováno

Největší kryptoměnová burza Binance v pátek pozastavila vklady i výběry. Společnost se potýká s technickým problémem, který ovlivňuje spotové obchodování. Na Twitteru to napsal ředitel podniku Changpeng Zhao.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo kryptoměnové burzy Binance

Článek

„Jsme si vědomi problému ovlivňujícího spotové obchodování na Binance. Veškeré obchodování je momentálně dočasně pozastaveno, protože pracujeme na tom, abychom to co nejdříve vyřešili,“ uvedl Zhao na Twitteru.

Binance minulý týden uvedla, že zastaví vklady a výběry v britských librách, a to měsíc poté, co ukončila převody dolarů. Agentura Reuters dříve napsala, že americké ministerstvo spravedlnosti burzu Binance vyšetřuje kvůli podezření z praní špinavých peněz a porušování sankcí. Binance má více než 128 milionů klientů.

Největší americká kryptoměnová burza Coinbase ve středu informovala, že dostala varování od Komise pro cenné papíry (SEC). Ta ji chce žalovat kvůli nabídce některých produktů.

Bitcoin stále drží nejvyšší letošní hodnotu. A ostatní kryptoměny s ním

Internet a PC

Vzestup a pád bitcoinu

Kryptoměnovému trhu jako takovému se ale po prudkém propadu v loňském roce letos daří. Nejstarší a největší kryptoměna bitcoin od začátku roku posílila zhruba o 70 procent, její cena je ale stále hluboko pod maximem, které bylo stanovena v listopadu 2021 na 1 427 350 Kč.

Letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Navzdory drobnějším či větším výkyvům kurz v prvních dvou měsících roku víceméně rostl, až se koncem února dostal na 551 440 Kč. Pak ale v souvislosti s pádem kryptobanky Silvergate přišlo citelné oslabení, druhý březnový týden tak bitcoin končil na 455 050 Kč.

Server CNBC připomněl, že společnost Silvergate Capital Corporation, která stála za kryptoměnovou bankou Silvergate, se rozhodla zahájit její dobrovolnou likvidaci. Podnik se specializoval na obchody s kryptoměnami a utrpěl velké ztráty po pádu kryptoburzy FTX.

Navzdory tomu se ale od začátku minulého týdne hodnota bitcoinu začala výrazně zvyšovat, tento týden v pondělí tak kurz činil již 639 370 Kč. V pátek odpoledne to bylo sice už jen 614 890 Kč, stále jde ale o jednu z nejvyšších hodnot v celém letošním roce.

Lukačovič: Bitcoin nese rysy pyramidové hry

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám