Hlavní obsah

Bitcoin i ethereum se stále drží na letošním maximu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když do překonání rekordního kurzu má bitcoin stále ještě daleko, již od minulého týdne se hodnota nejznámější kryptoměny na světě drží na nejvyšší hodnotě od loňského srpna. To samé platí v bleděmodrém o ethereu, jak vyplývá z dat specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Ještě minulý týden ve středu se bitcoin obchodoval podle serveru Coinmarketcap za 482 070 Kč, ve čtvrtek se pak kurz vyhoupl až na 544 450 Kč. Hodnota v tomto týdnu ještě mírně rostla, v úterý dopoledne se tak virtuální mince nabízely za 557 240 Kč.

Na konci loňského i začátku letošního roku se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za méně než 400 tisíc korun. Zatím absolutní rekord si nejznámější kryptoměna připsala v listopadu 2021, kdy se nabízela za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední týden

Kryptoměny představují riziko, varují američtí regulátoři

Internet a PC

Druhá největší kryptoměna ethereum vykazovala růst, její hodnota minulý týden poskočila z úterních 33 320 Kč až na středečních 37 610 Kč. Tento týden v úterý dopoledne kurz činil 37 930 Kč. Hodnota etherea byla na vrcholu předloni v listopadu, kryptoměna se obchodovala za 104 970 Kč.

Prakticky celý loňský rok byl ve znamení propadu. Hodnota celého trhu s kryptoměnami klesla o bezmála 1,4 bilionu dolarů, tedy v přepočtu o 31,2 bilionu korun. Výrazné výkyvy kurzů doprovodily krachy projektů a firem, tím nejvýraznějším byl pád kryptoměnové burzy FTX, připomněl server televize CNBC.

Drobní investoři drží historicky největší podíl bitcoinu

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám