Hlavní obsah

Apple pod střechou Zahy Hadidové. V Praze vyrostla nová prémiová prodejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi se vloni v říjnu dočkali vůbec první prodejny v nejvyšším stylu Apple Premium Partner, kterou postavila společnost iStyle v pražském obchodním domě Westfield Chodov. Tento týden byla slavnostně otevřena další nová prémiová prodejna této společnosti, tentokrát pod střechou Zahy Hadidové v nově realizovaném projektu Masaryčka. Snoubí se v ní rukopis Applu společně s jedinečnou architekturou tohoto studia.

Otevření nové Apple Premium Partner prodejny v MasaryčceVideo: Novinky

 
Článek

Společnost Apple zatím ještě žádnou vlastní prodejnu v Česku nemá, k prodeji svých výrobků využívá partnerské prodejny. Drtivá většina jich ale funguje jako Apple Premium Reseller.

Hlavním přínosem konceptu Premium Partner by měl být ve srovnání s Premium Resellerem lepší uživatelský komfort – vedení společnosti slibuje podobný zážitek jako v ikonických prodejnách, které provozuje Apple sám.

Zákazníkům totiž bude k dispozici speciálně vyškolený a větší tým prodejců, kteří jim nabídnou vyšší standard zákaznického servisu, k dispozici bude expresní autorizovaný servis Apple produktů. Vedle prodeje a servisu produktů zahrnuje koncept prodejny Apple Premium Partner také pravidelná školení a otevřené workshopy pro veřejnost.

Foto: archív společnosti

Vnitřní prostory jsou navrženy přesně podle pravidel Applu.

Snoubení pokročilé technologie a umění

To platí také v případě nejnovější prémiové prodejny v novém projektu Masaryčka. Za unikátním revitalizačním projektem stojí architekti z ateliéru Zahy Hadidové.

„Celý personál je proškolený mnohem hlouběji, jiným způsobem. Je zaměřený i na firemní klientelu, která tvoří v dnešní době velkou část našeho prodeje,“ řekl Novinkám Tomáš Břečka, retail manažer v iStylu.

Zástupci společnosti na akci potvrdili, že přípravy na otevření prémiové prodejny trvaly déle než rok. V případě samotné budovy to bylo ještě déle.

Žádná revoluce, jen evoluce. Apple odhalil vylepšené MacBooky Pro a iMac

Hardware

„Je příjemné sledovat, jak po letech příprav budova postupně ožívá a začíná naplno plnit svůj účel. Prostor, kde sídlí nová prodejna, je dominantním průčelím objektu směrem do náměstí a svým charakterem přirozeně propojuje interiér budovy, její fasádu a navazující veřejný prostor. Myslím si, že iStyle svojí filozofií do celého konceptu vhodně zapadá, protože ctí snoubení pokročilé technologie a umění,“ neskrýval své nadšení při otevření Jakub Klaška, architekt ze studia Zaha Hadid Architects, který měl celý projekt Masaryčky na starosti.

Zdůraznil přitom, že „prodejna sídlí přímo v místě, kde horizontální vrstvení bočních fasád kulminuje v kýl, který se dotýká nového náměstí a graduje do skulpturálního průčelí“.

Toto je nejkrásnější Apple Premium Partner prodejna ve střední a východní Evropě.
influencer a technologický nadšenec Petr Mára

„Řada lidí si myslí, že když jde do obchodu, tak jen dostane informace o produktu. Ale ono je to mnohem širší. To, jak se cítíte, jak s vámi jednají, nebo i to, jak jsou produkty rozestavěné – to jsou všechno promyšlené věci,“ prohlásil během slavnostního otevření influencer a technologický nadšenec Petr Mára, který je velkým fanouškem Applu.

Z nové prodejny neskrýval své nadšení. „Toto je nejkrásnější Apple Premium Partner prodejna ve střední a východní Evropě,“ doplnil pro Novinky.cz Mára.

Vedení společnosti si slibuje, že díky umístění poblíž vytíženého dopravního uzlu – vlakového i autobusového nádraží – má prodejna potenciál oslovit kromě českých zákazníků také zahraniční turisty.

„Architektonické pojetí komplexu Masaryčka je skutečně jedinečné. Věřím, že díky poloze v centru Prahy i plánované rychlodráze na letiště se stane oblíbeným nákupním místem pro zákazníky z Česka i zahraničí,“ popisuje Vít Goluch, generální manažer společnosti iStyle v České republice.

V rámci slavnostního otevření, které se koná tento týden v úterý, si iStyle připravil pro své zákazníky i zajímavější ceny vybraných produktů. Například při nákupu MacBooku Pro je tak možné ušetřit klidně i několik tisíc korun. Slevy se nicméně během prvního dne vztahují také na iPhony, Apple Watch či příslušenství.

První partnerská prodejna v regionu

Sluší se připomenout, že vloni v říjnu iStyle otevřel vůbec první prodejnu s označením Apple Premium Partner v celém regionu střední a východní Evropy. Od té doby se otevřely další tři prémiové prodejny, ta nejnovější v pražské Masaryčce je v pořadí již pátá.

Na archivním videu níže si můžete připomenout, jak vloni v říjnu probíhalo otevření první prodejny Apple Premium Partner v pražském obchodním domě Westfield Chodov.

Otevření prodejny iStyle na ChodověVideo: Novinky

Pokud bychom měli napočítat všechny prodejny iStylu, je jich v naší republice již 12. 

Vedení společnosti navíc právě dokončuje spojení se sítí m:zone, díky kterému na českém a slovenském trhu nabídne již 18 prodejen. V celém regionu střední a východní Evropy jich má již více než 60.

Apple má v Česku první partnerskou prodejnu. Láká na slevy až 19 000 Kč

Internet a PC

Může se vám hodit na Firmy.cz: iSTYLE

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám