Hlavní obsah

Společný podnik Tatry získal zakázku za 50 miliónů dolarů pro Izrael

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA/WESTPORT

Společnost American Truck Company (ATC), společný podnik firem Tatra Kopřivnice, Terex Corporation a STV USA, vyhrála výběrové řízení na dodávku 315 vojenských vozidel pro Ministerstvo obrany Izraele. Hodnota zakázky přesahuje 50 milionů USD (asi 1,45 miliardy korun). Vozidla by měla být dodána nejpozději do dvou let.

Foto: Alois Miarka

Milé přivítání návštěvníků ulice.

Článek

 "Kontrakt by měl být uzavřen do konce června," řekl ve středu ČTK předseda představenstva Tatry Zbyněk Keisler. O zakázku pro Izrael se kromě ATC ucházely další výrobci nákladních vozidel ze Spojených států Oshkosh a Stewart.

"ATC nyní bude s izraelským ministerstvem obrany pracovat na dokončení kontraktu. Očekáváme, že bude uzavřen ještě v tomto pololetí," uvádí společnost Terex na svých internetových stránkách. Jak společnost dále uvádí, zakázka by měla být řešena v rámci amerického vládního programu Foreign Military Sales

 "Tato příležitost otevírá pro ATC dveře na trh taktických vozidel," řekl Ronald M. DeFeo předseda představenstva Terexu. Tatra, která dosud dodávala svá vozidla hlavně do východní Evropy, Ruska, Indie a Číny, si tímto kontraktem otevřela cestu na nové trhy ve vojenském i civilním sektoru, je přesvědčen Keisler.

Vozidla společnosti ATC jsou stavěna na tatrovácké platformě s využitím amerických komponentů, které ve Wilmingtonu v Severní Karolíně montuje Terex. Společný podnik založila Tatra, Terex Corporation a STV USA na konci roku 2001.

Související témata:

Výběr článků

Načítám