Hlavní obsah

Babiš: Všichni chceme mít Vánoce, musíme to zvládnout v listopadu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že pokud chceme prožít normální Vánoce, musíme se s epidemií koronaviru popasovat v listopadu. Pokud se nárůst nepodaří zastavit, budeme mít podle premiéra velký problém.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Když lidi omezí maximálně styky, když nebudou kontakty, ten vir se nepřenese,” apeloval Babiš ve vysílání Radia Z.

„Všichni chceme mít Vánoce, chceme mít otevřené obchody a chceme, abychom chodili na trhy. A my to musíme zvládnout v rámci listopadu,” řekl Babiš. „Pokud to nezploštíme, predikce nejsou dobré,” dodal s tím, že dosavadní opatření lidé příliš nerespektovali a „mobilita je stále vysoká”.

Faltýnek se do toho neměl montovat

Babiš v rozhovoru také odmítl, že by šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek na jednání s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) řešil nákup testovacích přístrojů antigenních vakcín.

„On se do toho vůbec nemá montovat, to není jeho byznys,” uvedl Babiš s tím, že ze strany Faltýnka jde o opakované pochybení.

Zvláštní dvojka: mistr čachrů a přísný voják

Domácí

„Na to si dohlídnu sám,” uvedl Babiš s tím, že s výrobcem již jednal. Prymulu noční schůzka v restauraci připravila o důvěru premiéra a post ministra.

ČSSD z vlády nikdy neodejde

Babiš se vyjádřil i k výroku šéfa ČSSD Jana Hamáčka, který v reakci na Prymulovu kauzu uvedl, že pokud ministr neskončí, mohla by ČSSD odejít z vlády.

ČSSD hrozí reakcí, když Prymula zůstane ve vládě

Domácí

„Nikdy neodejdou, co by dělali,” prohlásil sebevědomě Babiš na adresu koaličního partnera s tím, že s Hamáčkem má korektní vztahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám