Hlavní obsah

Vláda prodloužila kompenzační bonus do konce dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O kompenzační bonus ve výši 1000 korun denně určený podnikatelům a společníkům malých firem bude možné požádat i za duben. Prodloužení o jeden měsíc v pondělí schválila vláda. Na Twitteru o tom informovala šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO). Dosud bylo možné o příspěvek žádat za únor a březen.

Foto: ČTK

TK po jednání vlády 08.3.2021

Článek

„Schváleno. Dalších až 30 000 Kč pro OSVČ a společníky malých s. r. o. Nový kompenzační bonus až 1000 Kč denně pokračuje,” napsala na Twitter ministryně.

Kompenzační bonus finanční správa vyplácí na základě nového zákona, který zvýšil příspěvek z 500 na 1000 korun denně pro podnikatele nebo společníky malých firem. Pracovníkům na dohodu zůstává příspěvek 500 korun denně.

Koronavirový příspěvek podnikatelům se zdvojnásobí na 1000 korun

Domácí

Bonus již nově není navázán na nouzový stav a podpora je zaměřena na firmy a podnikatele, u kterých klesly v rozhodném období tržby o 50 a více procent. Zákon umožňuje vládě prodlužovat příspěvek svým nařízením, není tak již potřeba novelizovat zákon.

Do pondělí finanční správa vyplatila u nového kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu 71 121 žádostí za 1,7 miliardy korun. Celkem správa eviduje 108 054 žádostí. Zároveň správa zaevidovala k pondělku 814 150 žádostí o příspěvek 500 korun denně v souvislosti s podzimními vládními opatřeními.

Podnikatelé v úpadku budou moci žádat o příspěvek 500 korun

Ekonomika

Dosud vyplatila 806 279 žádostí za 7,4 miliardy korun. Žádosti začala v tomto případě zpracovávat a vyplácet 16. listopadu. Správa rovněž vyplatila 5389 žádostí o podzimní kompenzační bonus žadatelům v úpadku za 53,8 milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám