Hlavní obsah

V oranžových zónách se zvažují roušky i ve školních třídách, říká Prymula

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti v okresech, které jsou na semaforu ministerstva zdravotnictví označeny oranžovou barvou, by mohly ve škole nosit roušky po celou dobu výuky, tedy i ve třídách. Právu to řekl epidemiolog a vládní zmocněnec pro zdravotnictví Roman Prymula. Zpřísnění opatření má ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ohlásit ve čtvrtek.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Nový semafor.

Článek

Podle Prymuly se zatím nepřikročí k uzavření škol. „Zatím bude snaha nechat je otevřené, ale v oranžových zónách se zvažuje zpřísnění, že by roušky byly i ve třídách,“ řekl Právu. Doplnil ale, že opatření by se nemělo týkat prvního stupně.

Na semaforu je nyní oranžová Praha, Beroun, Praha-východ, Kolín, Kladno a Uherské Hradiště.

Jihočeské školy se už chystají na roušky

Domácí

Mezi další opatření, která by mělo ministerstvo ve čtvrtek vyhlásit, patří podle informací Práva omezení maximálního počtu osob na svatbách a na pohřbech na třicet lidí.

Od pátku by podle ministra zdravotnictví Vojtěcha měla platit omezení v klubech a na koncertech, kde by měly být pouze vstupenky na sezení. Omezit se mají večírky.

„Bohužel tam dochází k největšímu šíření viru. Myslím si, že na večírky by mohly být i přísnější parametry než například na svatby,“ řekl Prymula.

Stát v pátek opět utáhne šrouby kvůli koronaviru

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám