Hlavní obsah

Budou medaile. Senátorky chtějí ocenění za věrnost v manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátorka Jitka Chalánková (nezávislá, dříve za TOP 09) navrhla, aby horní komora oceňovala páry za věrnost. Informovaly o tom Seznam zprávy.

Foto: Petr Horník, Právo

Jitka Chalánková

Článek

„Myšlenka je ocenit manželské páry za desetiletí soužití. Chceme ukázat krásu manželského svazku,“ citoval server Chalánkovou.

Řešit by to měli senátoři na nově vzniklém podvýboru pro rodinu, který se má sejít za dva týdny. A vedle organizačních věcí má na programu pouze jeden bod – návrh na novou Cenu Senátu za věrnost pro manželské páry.

Očima Saši Mitrofanova: Parta senátorky Chalánkové

Komentáře

„Představovala bych si to tak, že různé organizace nebo obce budou navrhovat páry, které jsou dobrým příkladem,“ navrhuje Chalánková.

Kritériem, které by určilo, kdo cenu dostane, by pak mohly být roky, po které spolu páry vydržely. Získat by mohly zlatou, stříbrnou či bronzovou medaili, podle toho, zda spolu žily v manželství 50, 60 nebo 70 let.

Zveřejnily by se poté i životní příběhy dvojic.

„V době, kdy do rodiny kdekdo kope a adoruje naopak všelijaké výstřelky, je moc důležité, když se oficiální státní orgán postaví za ty, díky nimž je svět pořád ještě trochu normální,“ dodala senátorka Daniela Kovářová, která se také hlásí k autorství zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám