Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Parta senátorky Chalánkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl jsem sen. Zabouchal nám někdo na dveře, podíval jsem se do špehýrky a viděl hlouček mužů a žen. Vepředu stála starší paní. Rázně pokynula: „Otevřete, jsme vejboři!“ Bylť její majestát tak mocný, že jsem bezděky otevřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Paní šla dovnitř bez vyzvání. Doprovázela ji fešná blondýna, malý mužík s ostře řezanými rysy a muž bez výrazných poznávacích znamení. Vedoucí se zeptala, aniž se otočila: „Ložnice?“ Zmateně jsem ji tam zavedl. Chvíli se dívala kolem, pak pravila: „Myslím si, že tento roh,“ ukázala nahoru, „bude vhodný pro umístění sledovacího zařízení. Váš názor, kolegyně a kolegové?“

„To je mi ukradené,“ zabručel malý mužík, „hlavně ať nejsou ty vředy.“ Najednou na mě prudce vypálil: „Cikány tady máte?“ Zavrtěl jsem odmítavě hlavou. „No proto,“ řekl spokojeně mužík. „Ale kdybyste měli, zavolejte.“ Vedoucí se na nás dívala se špatně skrývaným podrážděním. „Hotovo?“ zeptala se. „Máme dnes ještě šedesát bytů manželských párů, nejste jediný.“

Vtom se ozval muž bez znamení. „Já jenom,“ řekl důležitě, „jestli zde neprovozujete manželství pro všechny.“ Asi jsem se zatvářil zaraženě, protože mužík se zachechtnutím dodal: „Ptá se, jestli nejste teplouš, čemu nerozumíte?“

Vejboři vedení předsedkyní se pohnuli k východu. Přitočila se ke mně fešná blondýna a zašeptala: „Milánku, víte ale, že sex v manželství je povinný? No jen jestli, když se na vás takhle koukám… My to jenom budeme kontrolovat prostřednictvím kamer. A jestli budete hodnej, dostanete odměnu za věrnost… Jakou? To nepovím, milánku… A jestlipak taky víte, že sexuální obtěžování je přirozená věc?“ Její ruka se pomalu přibližovala k mému rozkroku… a pak jsem se celý schvácený probudil.

Uffff.

Ještě že to byla jen noční můra. Že? Řekněte mi, že je to tak. Prosím. Cože? Jaký podvýbor? Opravdu? V Senátu nově vznikl podvýbor pro rodinu? Senátorka Jitka Chalánková by ráda, aby horní komora oceňovala manželské páry za věrnost? Chce tím ukazovat krásy manželství?

Nezbude mi asi než začít vydávat snáře. Chalánková, Chalánková… To je ta politická nevěrnice, která podvedla KDU-ČSL s TOP 09 a pak opustila TOP 09 kvůli volné noze? Kdo je tam dál? Jiří Čunek? Daniela Kovářová? Zdeněk Hraba, který nedávno opustil STAN kvůli údajnému „tlaku na prosazení manželství pro všechny“?

Byla již kdysi stvořena Parta brusiče Karhana a v ní tento dialog:

„Jarka: Ty máš básnickou žílu, holka.

Božka: Jdi ty!

Jarka: Měla bys přestat dělat na magnetkách a popadnout do ruky péro.“

Stop! To je přece navádění k sexuálnímu obtěžování! Ale když je to normální věc…

Reklama

Výběr článků

Načítám