Hlavní obsah

Senátor Dryml opustil ČSSD: "Je to strana prolezlá korupcí jako dřevomorkou"

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senátor Vladimír Dryml vystoupil z ČSSD a v říjnových regionálních volbách bude lídrem kandidátky Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) v Královehradeckém kraji. Dryml na adresu sociální demokracie uvedl, že je prolezlá korupcí jako dřevomorkou.

Senátor Dryml opustil ČSSD: "Je to strana prolezlá korupcí jako dřevomorkou"Video: Novinky

 
Článek

„Pan senátor Vladimír Dryml bude v krajských volbách kandidovat za SPOZ jako lídr naší kandidátky v Královehradeckém kraji,“ uvedl šéf zemanovců Vratislav Mynář na čtvrteční tiskové konferenci. Dryml se pak pustil do ČSSD, ve které byl 14 let členem. Straně podle něj vládne "kindermanagement z jižní Moravy".

Z tohoto regionu pochází předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, jeho zástupce Michal Hašek i šéf poslanců sociální demokracie Jeroným Tejc.

Podle Drymla je ČSSD prolezlá korupcí. “ČSSD je napadena korupcí jako dřevomorkou. Korupce je především na krajích,“ prohlásil. Zároveň vyslovil souhlas s výrokem ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na adresu hejtmanů, že „kradou, ani poledne nedrží“.

Až promluví Rathův archiv..., varuje Dryml

Dalšími důvody, proč Dryml opustil ČSSD, podle něj bylo, jak se strana zachovala k bývalému hejtmanovi Davidu Rathovi, který je vazebně stíhán. Impulsem bylo i prohlášení šéfa moravskoslezského regionu Jaroslava Palase, který v dopise obvinil Sobotku, že je odpovědný za kauzu Rath, protože chtěl po hejtmanech finance do stranické pokladny. Lídr ČSSD ale toto obvinění odmítl, postavili se za něj i ostatní hejtmani.

Podle Drymla doposud nevysvětlil Sobotka „machinace s bytem“, který si pořídil za poslanecké diety. Senátor hovořil i roli šéfa sociální demokracie v kauze Mostecká uhelná. Zároveň pohrozil, že přijdou další kauzy. „Velmi významné bude, pokud policie rozkryje archiv Davida Ratha, který měl na některé významné představitele politického života,“ varoval Dryml.

"Konečně!" uvítal Drymlův odchod Dienstbier

Drymlův odchod uvítal prezidentský kandidát ČSSD Jiří Dienstbier.

"Konečně! Je to příspěvek k očistě sociální demokracie. ČSSD jistě není bez nedostatků, ale mluvit o pochybném financování a korupci při přestupu k zemanovcům - do strany s nejpochybnějším financováním v ČR vůbec a s korupčními vazbami na všech stranách, to je síla,“ uvedl Dienstbier na svém Facebooku.

Právě do Dienstbiera se Dryml také opřel. ČSSD ho podle něj nominovala do klání o Hrad pod Rathovým nátlakem.

Podpisy pro Zemana

Čestný šéf SPOZ a prezidentský kandidát Miloš Zeman přišel na tiskovou konferenci v černých brýlích. V úterý a ve středu totiž podstoupil operaci šedého zákalu. „I přes to, že podstoupil operaci očí, se dostavil na tuto tiskovou konferenci,“ ocenil Dryml „Do prezidentské kampaně budu vstupovat bez jakýchkoliv zdravotních potíží,“ doplnil Zeman.

Dryml odtajnil jména senátorů ČSSD, kteří podpořili prezidentskou kandidaturu ZemanaVideo: Novinky

Dryml doufá v Zemanovo vítězství v prezidentském klání. „Doufám, že tak jako jsi přivedl sociální demokracii předním vchodem do Strakovky, přijdeš i předním vchodem na Hrad,“ uvedl senátor. Zemanovi předal originály podpisů deseti členů horní komory, kteří podpořili prezidentskou kandidaturu čestného předsedy SPOZ.

Podpis připojili kromě Drymla senátoři zvolení za ČSSD Jaroslav Palas, Pavel Lebeda, Jaroslav Sykáček, Miroslav Krejča, senátoři hnutí Severočeši.cz Alena Dernerová a Jaroslav Doubrava, členové horní komory zvolení za KSČM Marta Bayerová a Václav Homolka a také bývalý občanský demokrat Petr Pakosta. Krejča už loni ze sociální demokracie vystoupil, je lídrem krajské kandidátky v jižních Čechách za SNK-ED a Stranu soukromníků ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám