Hlavní obsah

Pro odvolání Hniličky by hlasoval i ministr Plaga

– Praha

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) by hlasoval pro odvolání Milana Hniličky z čela Národní sportovní agentury (NSA). Svou účastí na oslavě v Teplicích prokázal sportu „medvědí službu,” uvedl v neděli v diskusním pořadu Partie televize Prima. Podobně se i v týdnu vyjádřila šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr školství Robert Plaga (ANO)

Článek

„Pokud pan premiér dá na vládu návrh na odvolání Milana Hniličky, tak pro něj budu hlasovat. Jako nejvyšší představitel sportu v České republice, který je opatřeními hodně utažený, tak udělal medvědí služby tím, že do Teplic vůbec jel,“ uvedl Plaga.

Jakub Janda: Hnilička musí skončit také v agentuře

Domácí

Podobně se v týdnu vyjádřila i Schillerová. „Osobně si myslím, že by měla být vyvozena odpovědnost. Měl by k tomu dospět sám, nikoli to nechat řešit vládu. Ale pokud už se to tam dostane a návrh bude spolu s argumenty vznesen, hlasovala bych spíše pro odvolání,“ řekla Novinkám.

Schillerová: Hniličkův konec bych asi podpořila

Domácí

Hnilička na začátku tohoto týdne čelil tlaku na rezignaci kvůli účasti na oslavě v hotelu v Teplicích, při které se porušovala protiepidemická opatření. Nakonec se vzdal jen poslaneckého mandátu a s podporou premiéra Andreje Babiše (ANO) zůstal v čele agentury, která od letoška místo ministerstva školství rozděluje veškeré dotace na sport.

Rakušan: Sportu rozumí i jiní 

Ministr školství se nelichotivě vyjádřil i o dopisu představitelů sportu, kteří se Hniličky, jež má jako šéf sportovní agentury v rukou sportovní dotace, zastali.

Ať Hnilička v čele sportovní agentury zůstane, zní ze sportovního prostředí

Domácí

„Z mého pohledu podpůrný dopis těch lidí, kteří jsou na dotačních prostředcích závislí, tak ten podpůrný dopis já neberu vůbec vážně,“ uvedl. Dodal, že první ze signatářů šéf ČUS a České basketbalové federace Jansta je obžalovaný v kauze sportovních dotací z roku 2017.

S Plagou pak v debatě souhlasil i předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan.

Porušili, co mohli. Noční mejdan v Teplicích: V hlavních rolích Hnilička, Šlégr, Paroubek, Benda

Domácí

„Řekl jsem hned, že by Hnilička měl v čele agentury skončit. Tohle je přece hrozný vzkaz lidem, kterým se všechno zakazuje. Hnilička není jediný člověk na světě, který rozumí sportu. Jsou tady lidé, kteří mu rozumí i lépe,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám