Hlavní obsah

Schillerová: Hniličkův konec bych asi podpořila

V případě, že by premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl na vládě odvolání Milana Hniličky z čela Národní sportovní agentury (NSA), ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) by jeho krok nejspíše podpořila. Již v pondělí navíc avizovali i další ministři, že by pro Hniličkům konec ruku zvedli.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová

Článek

„Osobně si myslím, že by měla být vyvozena odpovědnost. Měl by k tomu dospět sám, nikoli to nechat řešit vládu. Ale pokud už se to tam dostane a návrh bude spolu s argumenty vznesen, hlasovala bych spíše pro odvolání,“ řekla Novinkám.

„Odsuzuji jakékoliv podobné jednání. Zvlášť my, kteří máme jít příkladem, se nemůžeme takto chovat,“ zdůrazňovala.

Skončí Hnilička ve sportovní agentuře? Chce, aby rozhodli ti, kterým přiděluje peníze

Domácí

Hnilička v pondělí oznámil, že se kvůli porušení protiepidemických opatření účastí na oslavě v hotelu vzdá poslaneckého mandátu, o funkci v NSA se rozhodne podle reakcí ze sportovního prostředí.

Premiér Babiš však již dříve uvedl, že chce, aby rezignoval nejenom na mandát poslance, ale právě také na post šéfa Národní sportovní agentury.

Babiš chce Hniličkovu hlavu

Domácí

Na úterním jednání poslaneckého klubu hnutí ANO, který podle jeho šéfa Jaroslava Faltýnka jeho setrvání ve funkci většinově podporuje, ale Babiš mlčel. „Pan premiér byl připojen online, ale k této záležitost se nevyjádřil,“ řekl Novinkám.

Do Sněmovny odpoledne dorazil i sám Hnilička. Podotkl, že o tom spolu s premiérem již mluvili. „Vysvětlovali jsme si to. Ještě s ním o tom budu určitě jednat. Z toho důvodu jsem se i já vyjadřoval ve smyslu, že bych tomu dal nějaký krátký čas, aby se k tomu vyjádřilo i sportovní prostředí,“ uvedl.

Výsledek debaty s premiérem však již blíže nespecifikoval.

Blatného opouští náměstek Šedo, s novým ministrem se neshodl

Domácí

Na pondělní tiskové konferenci po jednání vlády však i ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO) potvrdil, že by pro jeho odvolání ruku zvedl. „Musím trvat na tom, aby byla opatření dodržována,“ zdůrazňoval.

Slavia a Sparta spolu proti Hniličkovi

Domácí

A stejně se vyjádřila i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). „Hlasovala bych pro,“ řekla rozhodně.

Volný přišel na disciplinární řízení ve Sněmovně bez roušky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám