Článek
Suroviny: |
600 g aljašské tresky (filet) |
Knorr Selská omáčka |
50 g kaparů |
30 g anglické slaniny |
20 g dijonské hořčice Hellmann´s |
menší cibule |
200 ml Ramy Cremefine na vaření |
100 ml vody |
citron, |
sůl |
bílý pepř |
Bertolli olivový olej Classico. |
Pracovní postup: |
Filety aljašské tresky osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, z obou stran opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a z pánve vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky a společně orestujeme na pánvi po filetu. Přidáme najemno sekané kapary a vmícháme hořčici. Přilijeme Knorr Selskou omáčku, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě podle návodu na obalu a polovinu Ramy Cremefine na vaření. Směs přivedeme k varu. Ke konci vaření přilijeme zbytek Ramy Cremefine na vaření. Filety podáváme přelité omáčkou.
Náš tip
Vhodnou přílohou mohou být šťouchané brambory ochucené koprem.
Omáčku můžete zjemnit máslem nebo kapkou bílého vína.