Hlavní obsah

Pavel zamíří do jižních Čech, navštíví točnu i nové letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel zavítá příští týden na návštěvu do Jihočeského kraje. Vedle setkání se zástupci regionu jej čeká prohlídka nově otevřeného letiště v Plané či návštěva divadelního představení na otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Foto: Petr Horník, Právo

Brífink prezidenta Petra Pavla

Článek

Prezidentský pár zahájí cestu úterní návštěvou českobudějovické továrny Koh-i-noor Hardtmuth a setkáním s hejtmanem Martinem Kubou (ODS), starosty a dalšími krajskými představiteli včetně poslanců a senátorů. Následovat bude prohlídka letiště v Plané nedaleko Českých Budějovic a večer návštěva zmiňovaného benefičního divadelního představení.

Ve středu by měl prezident absolvovat prohlídku českokrumlovského zámku, zavítat do Hořic na Šumavě, kde se konají tradiční Hořické pašijové hry, a v Černé v Pošumaví jednat se starosty.

V Dolní Vltavici na Lipně se hlava státu seznámí s činností vodních záchranářů a výcvikem záchranářských psů.

Praha se po letech ignorace dočkala oficiální návštěvy prezidenta

Domácí

Návštěva Jihočeského kraje je pokračováním série výjezdů do regionů. Naposledy prezident takto oficiálně zavítal do hlavního města. Od inaugurace již zamířil do Moravskoslezského a Libereckého kraje a rovněž na Vysočinu. Ještě předtím, než se ujal úřadu, navštívil Pavel Ústecký a Karlovarský kraj.

Pavlův předchůdce Miloš Zeman navštívil Jihočeský kraj naposledy v roce 2017. Pravidelně jezdil na zemědělskou výstavu Země živitelka do Českých Budějovic.

Zeman na Zemi živitelce pozdravil čápy a kritizoval Bursíka

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám