Hlavní obsah

Parkoviště u lyžařských středisek jsou opět přeplněná, dopravu řídí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parkoviště v horském sedle u Šerlichu v Orlických horách v neděli stejně jako v sobotu zaplnila auta turistů a lyžařů. Policisté musí řídit dopravu. Obtížná situace je i v dalších zimních střediscích v Krkonoších a Orlických horách, policisté provoz regulují i ve Špindlerově Mlýně, uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Foto: Policie ČR

Zaplněné parkoviště u Šerlichu. Archivní snímek

Článek

Parkoviště v horském sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou, kudy prochází důležitá silnice II/311 Deštné – Orlické Záhoří, se zaplnila v neděli před 9:00. Horské sedlo je vyhledávaným místem nástupu na hřebenové turistické trasy.

Parkoviště má nedostatečnou kapacitu. Když se zaplní, řidiči se pokoušejí zaparkovat na místech, kde nemají, podél tranzitní silnice, což může blokovat průjezd autobusů, vozidel silničářů, ale i složek integrovaného záchranného systému.

Na Šerlich kromě masy běžkařů a pěších turistů vyrážejí v posledních letech stále častěji i sjezdaři, kteří z šerlišského sedla míří ke sjezdovkám v nedalekém polském středisku Zieleniec. Policie radí, aby lidé, kteří jedou o víkendech autem na hřebeny v okolí Šerlichu, nechali vozidlo zaparkované v Deštném a odtud využili kyvadlovou autobusovou dopravu.

Na horách v Královéhradeckém kraji se tento týden po návratu mrazivého počasí opět zlepšily podmínky pro lyžování, lyžařská střediska rozšířila provoz. Zlepšily se i podmínky pro běžkaře na hřebenech hor.

Hory zaplavili lyžaři, doprava ve střediscích kolabuje

Domácí

Tipy na lyžování

Zima patří lyžařům a Češi nejsou výjimkou. Od Šumavy přes Krkonoše až po Beskydy, na své si přijde každý. Nepřehlédněte také tipy na lyžování na Slovensku nebo přehled pravidel lyžování v Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám