Hlavní obsah

Nova odmítla nabídku ČT na velkou prezidentskou debatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

TV Nova odmítla nabídku České televize uspořádat společnou debatu před prezidentskými volbami. Zdůvodnila to tím, že se liší dramaturgické přístupy obou stanic. Sama chce pořádat debatu pouze tří nejvážnějších kandidátů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidáti na prezidenta se už nyní účastní řady debat. Na snímku Josef Středula, Pavel Fischer a Danuše Nerudová v aule právnické fakulty UK v Praze

Reklama

Článek

„TV Nova se rozhodla návrh generálního ředitele Petra Dvořáka na uspořádání společné „Národní prezidentské debaty“ s díky odmítnout, což jsme panu řediteli sdělili v odpovědi na jeho dopis,“ uvedla Nova.

S odkazem na minulé debaty připomněla, že ČT zve větší množství kandidátů a debatu oživuje „umělou inteligencí“. Formát Novy je konzervativnější, debata několika kandidátů s moderátorem.

„12. ledna 2023 proběhne diskuse tří nejvážnějších kandidátů (podle výsledků relevantních předvolebních průzkumů) a pořad bude moderovat jeden moderátor. Dramaturgii tohoto typu máme v plánu zachovat,“ uvedla Nova své plány.

ČT nabídku na velkou prezidentskou debatu směrovala Nově a Primě. Argumentovala, že diváci se v množství debat ztrácí, stejně jako kandidáti jich navštěvují mnoho. Bylo by proto lepší uspořádat jednu velkou debatu, na jejíž přípravě i moderování by se podílely všechny tři televize a kandidáti by se soustředili jen na tuto jednu televizní debatu.

Prima v reakci na nabídku uvedla, že ji posuzuje, sama ovšem připravuje vlastní debaty.

Boj o druhé kolo se přelévá mezi Nerudovou a Pavla

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám