Hlavní obsah

Nerudová se cítí ponížena od Pavla

Favorit prezidentských voleb generál Petr Pavel řekl, že pokud by vyhrál volby, rád by jako prezident využil účetní expertizu své soupeřky Danuše Nerudové. Řekl to v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Nerudová reagovala slovy, že na podobné ponižování od mužů jsou ženy v Česku zvyklé.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kandidáti na prezidenta Petr Pavel a Danuše Nerudová

Článek

„Paní profesorka je expertkou na účetnictví, takže pokud jde o radu ohledně účetnictví, rád bych její expertizu využil,“ reagoval Pavel na dotaz Hospodářských novin, zda by si vzal v případě výhry Nerudovou na Hrad jako svoji poradkyni.

A v neděli ji také v debatě na České televizi vytkl její politickou nezkušenost a neodpovědnost za svoji profesní minulost.

Nerudová ještě v debatě řekla, že si profesní kariéry Petra Pavla váží, v pondělí však na Twitteru uvedla, že ji ponížil.

Nerudová je nezkušená, kritizoval Pavel. I já mám výhrady, reagovala

Prezidentské volby

„Pan Pavel by si mě na Hrad vzal jako účetní. Na podobné ponižování od mužů jsou u nás ženy bohužel zvyklé. Tak já tedy spočítám, co mohou volby přinést,“ reagovala.

Podle ní tak volby jednak mohou přinést, že Česko nebude mít za prezidenta bývalého kariérního komunistu, agenta, rozvědčíka nebo lháře, nebude mít ale ani za prezidenta oligarchu. A nepromarní dalších pět let v „klidu a řádu“, zatímco se potřebujeme posouvat vpřed.

„Přála bych si, abychom letošní prezidentské volby využili k tomu, že naši zemi nastartujeme k lepší budoucnosti pro všechny,“ uvedla.

Pavel jako velitel Hradní stráže

Na její slova reagoval vzápětí i sám Pavel. „Paní profesorko, není důvod jednat zbrkle a ztrácet hlavu. Takhle jsem to neřekl,“ napsal na Twitter.

K jejímu vláknu se pak na sociální síti vyjádřil i její podporovatel exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09). „Správně. Ale odpusťte mu to prosím a nabídněte mu místo velitele Hradní stráže,“ vzkázal jí.

Nerudová s Pavlem patří ještě vedle šéfa ANO Andreje Babiše k favoritům voleb. Před pondělním rozhodnutím soudu navíc i u sázkových kanceláří stáli na prvních dvou příčkách, nyní však Nerudovou po osvobozujícím verdiktu přeskočil expremiér Babiš.

Anketa

Cítí se Danuše Nerudová oprávněně ponížena Pavlovými slovy?
Ano
19 %
Ne
81 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 38872 čtenářů.

Výrok soudu u sázkařů výrazně zahýbal s kurzem na Babišovu výhru

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám