Hlavní obsah

Výrok soudu u sázkařů výrazně zahýbal s kurzem na Babišovu výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bookmakeři sázkových kanceláří necelý týden před prvním kolem prezidentských voleb jasně favorizují generála ve výslužbě Petra Pavla. Čím dál tím méně naopak věří ekonomce Danuši Nerudové. Zajímavostí je ale zásadní změna kurzu na vítězství Andreje Babiše v prvním kole volby, ke které došlo po pondělním vyhlášení rozsudku v kauze dotací pro Čapí hnízdo.

Foto: ČTK, Právo

Andrej Babiš (vlevo) a Petr Pavel

Reklama

Článek

Sázkové kurzy na celkové vítězství ve volbách se od za uplynulé dny změnily hned několikrát. Ještě v pátek byl u sázkových kanceláří favoritem Petr Pavel v kurzu okolo 1,85:1, v neděli večer po Superdebatě v České televizi kurz klesl až na hodnotu 1,55:1, jako by měl vítězství téměř jisté.

Ovšem když v pondělí ráno Městský soud v Praze zprostil Andreje Babiše obžaloby v kauze dotací pro Čapí hnízdo, kurz na výhru generála ve výslužbě opět vzrostl na 1,7:1 u Tipsportu a Chance, respektive 1,75:1 u Fortuny.

Verdikt nad Babišem: Nevinen

Domácí

Kurzy letí dolů

Krátce po vynesení zprošťujícího verdiktu nad předsedou hnutí ANO začal dramaticky klesat kurz na výhru Andreje Babiše v prvním kole.

Pohotoví sázkaři ještě mohli po deváté hodině stihnout kurz 2,1:1, zhruba v půl jedenácté dopoledne už sázkové kanceláře nabízí kurz pouze 1,6:1 (Tipsport, Chance), respektive 1,58:1 (Fortuna) a nedá se vyloučit, že hodnoty budou nadále klesat.

Průzkumy a kurzy bookmakerů v prezidentských volbách 2023

Prezidentské volby

Přes víkend u bookmakerů výrazně ztratila ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová. V pátek bylo možné vsadit její celkovou výhru v kurzu 3,3:1, v pondělí kurzy vyletěly až na hodnotu 4,85:1. Sázkové kanceláře tak příliš neberou v potaz podporu odstoupivšího Josefa Středuly, který vyjádřil podporu právě Nerudové.

U Nerudové se přes víkend prakticky zdvojnásobil kurz na výhru v prvním kole. Zatímco v pátek se pohybovaly kurzy s hodnotami okolo 7:1, v pondělí je to už 15:1.

Za trojicí hlavních favoritů je i nadále obrovská propast. Na výhru Jaroslava Bašty a Pavla Fischera si mohou lidé vsadit v kurzu až 750:1 (Tipsport, Chance).

Jednoznačným outsiderem voleb je i nadále bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima v kurzu až 2500:1. Pokud by došlo k překvapení, odvážný sázkař by za vsazenou stokorunu bral výhru čtvrt milionu korun.

Středulovi voliči se rozhodnou spíš pro Babiše, myslí si analytik

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám