Hlavní obsah

Nerudová je nezkušená, kritizoval Pavel. I já mám výhrady, reagovala

Za nezkušenou označil v superdebatě na ČT kandidátku na funkci hlavy státu Danuši Nerudovou generál Petr Pavel. Vyčetl jí také její nezodpovědnost za to, co v životě dělala. Nerudová naopak uvedla, že si jeho práce za posledních 30 let váží. Oba pak obdobně prohlásili, že pokud by v pondělí soud potvrdil Andreji Babišovi, který se debaty nezúčastnil, vinu v kauze Čapí hnízdo, měl by svoji kandidaturu zvážit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kandidáti na prezidenta Petr Pavel a Danuše Nerudová

Reklama

Článek

„U Danuše Nerudové jako nedostatek vidím nedostatečnou zkušenost, kterou omezila jenom na akademickou oblast. A možná i její zodpovědnost za to, co v životě dělala. Jsou to výhrady, ale ne nic, co by ji diskvalifikovalo,“ prohlásil v debatě na ČT generál Pavel.

„V případě Andreje Babiše uvidíme zítřejší rozhodnutí soudu,“ reagoval pak také na dotaz, zda vidí něco, co by Babiše mohlo z voleb diskvalifikovat.

A podobně také Nerudová v debatě uvedla, „že by měl Babiš zvážit, jestli bude skutečně kandidovat na prezidenta, pokud bude v pondělí obvinění potvrzeno“.

Ke generálovi pak poznamenala, že si jeho práce váží. „Byť mám výhrady, které jsou součástí veřejného prostoru, tak si jeho práce pro Českou republiku velice vážím,“ řekla.

V debatě došla řeč například i na pravomoci prezidenta, válku na Ukrajině či mediální kauzy jednotlivých kandidátů.

Diviš na začátku debaty pozurážel favority volby

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám