Hlavní obsah

Na večírku v pražském klubu se nakazilo šest desítek lidí

Novinky, ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na večírku v jednom z pražských barů se nakazilo koronavirem na šest desítek lidí. Dalších 120, kteří s nimi přišli do kontaktu, skončilo v karanténě. Informaci přinesl portál Seznam zprávy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Večírek se v klubu v Praze 2 odehrál v sobotu 11. července. „Ke včerejšku jsme v souvislosti s touto akcí registrovali 59 pozitivních případů, za dnešek (úterý) další tuším čtyři,“ potvrdila Novinkám šéfka pražské hygieny Zdeňka Jágrová.

Podle informací Seznam zpráv se zmíněné oslavy účastnili i pražští fotbalisté rezervních týmů pražských klubů Bohemians, Sparta a Dukla a měli se nakazit právě tam. Tyto týmy kvůli výskytu nákazy musely také přerušit letní přípravu. Nejde však o ligová mužstva, která mají po prodloužené sezoně dovolenou.

Do Libereckého kraje se vrátí povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních

Domácí

Zdrojem nákazy byla podle Jágrové nejspíš osoba bez příznaků, která o své nákaze netušila.

Na sociálních sítích se objevila informace, že původcem nákazy měla být mladá dívka, která v den oslavy ani nejevila příznaky onemocnění.

Od začátku pandemie se v Praze nakazilo 2649 lidí, za posledních 24 hodin testy odhalily 23 nových případů. V celém Česku se zatím dohromady nakazilo nemocí způsobenou novým typem koronaviru 14 160 lidí, aktuálně nemocí trpí 4901 pacientů. 360 lidí s potvrzenou nákazou covid-19 zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám