Hlavní obsah

Moravskoslezští zastupitelé ANO vyloučili z klubu dva členy. Vondrák křeslo hejtmana udržel

Moravskoslezští zastupitelé hnutí ANO v pondělí vyloučili za svých řad dva zastupitele Ondřeje Němečka a Kateřinu Šebestovou. Oba coby dnes už bývalí ostravští radní podporovali stejně jako ostravský exprimátor Tomáš Macura při prezidentské volbě Petra Pavla, a ne šéfa hnutí Andreje Babiše.

Ivo Vondrák zatím křeslo moravskoslezského hejtmana udrželVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Němeček a Šebestová už vystoupili z hnutí, už dříve také opustili klub ANO v Ostravě.

Naopak hejtman Ivo Vondrák, který se zachoval stejně a byl za to vyloučen z poslaneckého klubu ANO, následně z hnutí vystoupil a nedávno byl odvolán z čela sněmovního školského výboru, členem klubu zastupitelů Moravskoslezského kraje za hnutí ANO zůstává.

„Ne, o tom jsme nehlasovali. My jsme na klubu řešili dvě personální záležitosti, a tím bylo vyloučení paní zastupitelky Šebestové a pana zastupitele Němečka z řad našeho klubu a ti dva byli vyloučeni,“ odpověděl předseda klubu zastupitelů ANO a šéf hnutí v kraji Josef Bělica na dotaz, zda má Vondrák nadále důvěru klubu. Potvrdil zároveň, že hejtman Vondrák členem klubu zůstává.

V Ostravě se dohodli, primátorem je Dohnal z ODS

Domácí

I když před jednáním kolovaly mezi zastupiteli hnutí ANO informace, že budou jednat i o Vondrákově osudu, Bělica to popřel.

„Otázkami směrem ke koaliční smlouvě jsme se nezabývali,“ sdělil Bělica. To, zda bude ANO i nadále chtít Vondráka ve vedení kraje, neřekl. „To jsou věci, na které teď neumím odpovědět. Klub hlasoval dneska o vyloučení dvou lidí. Já nevím, kdo vám dával jiné informace, ale my jsme se těmito otázkami dneska nezabývali,“ tvrdil Bělica. Zda se tím bude klub zabývat v nejbližší době, nevyloučil.

Trochu jinak než Bělica mluvil po jednání Vondrák. „Dohodli jsme se na tom, že koaliční smlouva je platná a koalice pokračuje dál,“ sdělil a také potvrdil, že je stále členem klubu hnutí ANO.

Vyhozen nebyl a sám z něj vystupovat nehodlá. „Protože ten důvod k tomu nevidím. Protože mojí prioritou je to, co jsem říkal na samém počátku, že bych chtěl tento kraj dotáhnout do konce tohoto volebního období tak, jak jsme si to naplánovali. A těch věcí, které máme vyřešit, je velká spousta,“ objasnil. Víc nechtěl Vondrák jednání klubu komentovat.

Sněmovna odvolala Vondráka z čela školského výboru

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám