Hlavní obsah

Jedna z obětí řádění střelce zemřela po pádu z výšky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z obětí čtvrteční tragédie na pražské Filozofické fakultě zemřela po pádu z budovy univerzity. Právu to v pátek řekl ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch. Upřesnil, že dvacet lidí utrpělo střelná zranění a dalších pět úrazy při útěku před pachatelem, především pak nohou a rukou při skocích z římsy a pádech.

Foto: Ivo Havranek, Reuters

Studenti ukrývající se před střelcem na římse.

Článek

„Máme zraněné jak po střelbě, tak po skocích a pádech, kdy oni utíkali před pachatelem. Většina zranění a mrtvých jsou obětí střelby, jedno úmrtí je pádem,“ řekl v pátek Právu šéf pražské záchranné služby Petr Kolouch s tím, že definitivně potvrdit to musí koroner.

Jeho slova odpovídají i výpovědi jedné ze svědkyň, které byla ve skupince lidí, která prchala před pachatelem po římse. Uvedla, že jeden člověk spadl dolů.

Slyšeli jsme, jak za námi vylezl. Studentka popsala, jak skákali z římsy dolů

Domácí

Doplnil, že někteří přeživší pacienti, které jeho kolegové odváželi do pražských nemocnic, měli „nestřelný úraz“.

„Celkem jsme odvezli dvacet střelných a šest nestřelných poranění,“ upřesnil na dotaz Práva Kolouch s tím, že v jednom případě ze zmíněných šesti nešlo o úraz způsobený pádem, ale o zrychlenou srdeční činnost, tzv. palpitaci.

Už během páteční tiskové konference Kolouch oznámil, že jeden z těžce zraněných při čtvrteční tragédii na Filozofické fakultě po převozu do nemocnice zemřel, a stal se tak čtrnáctou obětí této události. Dodal, že všichni přeživší pacienti jsou už po zásadních operacích a stabilizovaní. Někteří z nich podle něj utrpěli i střelná poranění hrudníku, nohou a v jednom případě také hlavy.

Útok na fakultě: Zranění mají průstřely hrudníku i hlavy

Domácí

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám