Hlavní obsah

Guláš, koblihy, pivo, svařák a hoďte to Nagyové. Babišovi na dobytí Jihlavy hodně záleží

• Aktualizováno

Vedení hnutí ANO včetně předsedy Andreje Babiše ve čtvrtek vyrazilo do Jihlavy, aby před druhým senátním kolem podpořilo kandidátku Janu Nagyovou proti dosavadnímu šéfovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS). Na akci dorazilo podle odhadu asi 400 lidí. ANO si pro ně připravilo pohoštění zdarma ve formě guláše, koblih, piva či svařáku. Ve velkém se opět rozdávaly také reklamní předměty s logy „Za Babiše bylo líp“ a nechyběl ani karavan. Z pódia lidem zpíval Bohuš Matuš.

Volební mítink Jany NagyovéVideo: Novinky

 
Článek

Zatímco Nagyová apelovala, aby politici přestali proti sobě poštvávat společnost, Andrej Babiš se opět tvrdě obouval do vlády a snažil se přítomné občany obrátit proti ní. Přitom hrál i na city, když například prohlásil, že vláda nedala na benzín ani lidem, kteří mají postižené děti a musí je vozit do školy nebo nemocnice.

„Tento mítink je střet hnutí ANO se systémem. Je to totiž systém, oni jsou všichni kámoši. Hoďte to Nagyové proti tomu Vystrčilovi,“ vyzval přítomné občany Jihlavy Babiš.

„Senát má být opozice. Proto mluvím o malé totalitě, je to kartel. Mají vládu, Sněmovnu, Senát a už si chystají i prezidenta,“ dodal k vládě Babiš. Obsazení Sněmovny i Senátu přitom vzešlo z voleb.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Andrej Babiš na akci hnutí ANO v Jihlavě. Vpravo exministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Nagyová: budu bojovat jako teď u soudu

Voliče o podporu požádala také Nagyová, učinila tak významně pokorněji než Babiš.

„Senát nesmí být loutkou vládních stran. Vláda je pomalá, chaotická, více se zaměřuje na vlastní PR než na běžné lidi. Když to budu kritizovat jako obyčejná ženská s dětmi z Jihlavy, tak to nikoho nebude zajímat. V momentě, kdy to bude říkat senátor, tak už to nějakou váhu mít bude,“ prohlásila Nagyová, která zároveň přislíbila, že hodlá za lidi bojovat, stejně jako to učiní ve svém případě u probíhajícího soudu.

Na rozdíl od Babiše však veřejnost, ale i Vystrčila vyzvala k tomu, aby se společnost spíše stmelovala, nikoliv rozdělovala.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kandidátka do Senátu Jana Nagyová na předvolební akci v Jihlavě. Vlevo exministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Přestaňme lidi proti sobě poštvávat. Zlo plodí jen další zlo a to nikdy nemůže dopadnout dobře. Druhé kolo skončí a my tu pak společně půjdeme do obchodu, budeme se potkávat,“ řekla kandidátka za ANO.

Ve chvíli, kdy mluvila z pódia ke svým voličům, se o zhruba 300 metrů dál rozjížděla zase Vystrčilova předvolební akce spojená s koncertem, nazvaná „Volíme slušnost“.

Anketa

Koho byste volili v senátním duelu na Jihlavsku?
Miloše Vystrčila
80,7 %
Janu Nagyovou
19,3 %
Celkem hlasovalo 8684 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám