Hlavní obsah

Do praxe stát povolá mediky i budoucí lékárníky či zubaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnicích personálně oslabených kvůli epidemii koronaviru by mělo podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (Za ANO) pomáhat až 2400 mediků čtvrtých a pátých ročníků a studenti absolventských ročníků dalších profesí, například budoucí farmaceuti či zubaři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Do nemocnic může vláda povolat až 2400 mediků, budoucích farmaceutů či zubařů

Článek

„Zaktivovali jsme naše mediky a studenty zdravotnického profilu," řekl Prymula na tiskové konferenci po zasedání vlády, které rozhodlo o dalším zostření proti šíření epidemie. Uvedl, že pracovat budou napříč zdravotnictvím medikové čtvrtého a pátého ročníku, protože šestý ročník už se zapojil do boje s epidemií na jaře a nyní se končící studenti musí soustředit na závěr studia.

Restaurace, bary a kluby úplně zavřou

Domácí

Kromě studentů medicíny budou moct být nasazeny absolventské ročníky dalších oborů, budoucí zubaři, lékárníci či studenti ošetřovatelství a celá řady dalších zdravotnických profesí, uvedl ministr. Od práce studentů si slibuje, že dokážou pomoct zdravotnictví oslabenému nemocností lékařů a sester i plánovaným zavřením prvních stupňů škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám