Hlavní obsah

Bývalý primátor Brna a člen ANO Vokřál je novým expertem Šlachtovy Přísahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí Přísaha někdejšího elitního policisty Roberta Šlachty získalo nového experta, který jej pomůže připravit na krajské a senátní volby. Bude jim někdejší brněnský primátor Petr Vokřál (dříve ANO).

Foto: Přísaha

Šéf Přísahy Robert Šlachta (vlevo) a bývalý brněnský primátor a někdejší člen ANO Petr Vokřál v centru Brna.

Článek

Novinkám to řekl Šlachta s tím, že jej považuje za politického matadora, jehož zkušenosti mohou pomoci Přísaze uspět ve volbách. Zda bude Vokřál kandidovat, to neuvedl.

„Přivádíme do politiky hodně nových lidí, kteří toto prostředí neznají a neumějí se v něm pohybovat. Jeho úkolem bude nám v tomto pomoci. Petra Vokřála si vážím jako férového muže. Je významnou posilou našeho týmu,“ zdůraznil Šlachta.

Nevyjádřil se k tomu, zda by Vokřál mohl v příštím roce vést na jihu Moravy Přísahu do krajských voleb nebo za ni kandidovat do Senátu. Podle Šlachty to momentálně vůbec není „na pořadu dne“.

Co volby, to pech. Se Šlachtou nikdo nechce do koalice, starostou nebude

Domácí

Vokřál podle svých slov návrat do aktivní politiky neplánuje. Svoji roli vnímá jako poradenskou.

„Chtěl bych radit v tom, v čem si myslím, že jsem silný - zkušenost s komunální politikou, veřejné finance, v neposlední řadě životní prostředí, ve kterém jsem 30 let působil ještě před vstupem do politiky. Politické ambice momentálně nemám,“ řekl Vokřál ČTK.

Šlachta si na Vokřálovi cení jeho „pevných postojů“, toho že „umí říct svůj názor“ a „umí si stát za svým“.

Vokřál, coby zakládající člen ANO, to prý dokázal za situace, kdy v brněnské organizaci hnutí Andreje Babiše panovaly rozpory a diskutovalo se o podivných finančních machinacích některých členů.

Vokřál je kritizoval, žádal nápravu a z ANO pak v září 2020 vystoupil. Následně byla odhalena kauza Stoka týkající se machinací s veřejnými zakázkami.

„Potřebujeme lidi, kteří umějí razantně a na úrovni oponovat. Přísaze to pomůže v dalším růstu,“ uvedl Šlachta.

Jeho cílem je změnit vnímání veřejnosti v tom směru, že je Přísaha hnutím „převážně jednoho muže“, tedy Roberta Šlachty. Stejně jako Vokřála si ve svém týmu velmi váží dalšího nováčka - někdejšího ministra financí Vlastimila Tlustého (dříve ODS).

Vokřál loni kandidoval jako nestraník v jednom z brněnských obvodů ve volbách do Senátu. Ve finále jej ale porazil Jiří Dušek, který obhájil senátorské křeslo.

ANO nevolilo ani Brno. Do Senátu nezamíří exprimátor Vokřál ani Semrád

Volby do Senátu

Reklama

Výběr článků

Načítám