Hlavní obsah

Hrady a zámky nabízejí vánoční program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé hrady a zámky v Libereckém kraji si připravily program pro návštěvníky i na vánoční svátky. Chystají ho například na hradu Valdštejn u Turnova, na Sychrově na Liberecku či na zámku v Zákupech na Českolipsku.

Foto: Zámek Sychrov

Vánočně vyzdobené interiéry zámku Sychrov. Prohlédnout si je nyní lze v rámci speciálních prohlídek bez průvodce.

Článek

„Hradní či zámecké prostředí přenese návštěvníky do snové vánoční atmosféry. Zažít to mohou lidé ještě o posledních adventních dnech nebo v průběhu svátků,“ uvedla Květa Vinklátová (SLK), náměstkyně libereckého hejtmana zodpovědná za kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Na Valdštejně se bude 23. prosince a na Štědrý den rozdávat betlémské světlo, které pro hrad zajistili turnovští skauti. „Na Štědrý den u nás vystoupí pěvecký sbor Madrigalion Praga a na druhý svátek vánoční zase sbor Musica Fortuna. Příznivci varhanní hudby určitě ocení vánoční koncert varhaníka Radka Rejška, který se uskuteční 28. prosince. Náš vánoční program vyvrcholí Tříkrálovým koncertem Hradeckého komorního tucteta,“ informoval za Valdštejn Radim Štícha.

Prohlídky bez průvodce

Na Sychrově si budou moci lidé vlastním tempem bez průvodce užít vánočně vyzdobené interiéry se stromky, ručně foukanými a malovanými ozdobami, dobovými dárky i cukrovím. Speciální prohlídky bez průvodce jsou jedinečnou možností, jak si zámek projít podle sebe.

Vstupné je jednotné, a to 190 korun na osobu, děti do 6 let mají vstup bez placení. Prodej vstupenek je možný pouze na pokladně zámku, nikoliv online. Areál se otevírá od 10 hodin a poslední vstup do interiérů je ve 14 hodin.

Na Sychrově proběhne také vánoční koncert, a to 26. prosince od 16 a 18 hodin. Na programu jsou díla J. J. Ryby, J. I. Linka, C. Francka, F. Schuberta, Ch. Gounoda, A. Dvořáka a vánoční koledy. Koncerty se uskuteční v zámecké galerii. V ceně vstupenky mají účastníci koncertu i prohlídku bez výkladu.

Až do konce roku nabízí program i zámek Zákupy, a to zejména prohlídky vánočně vyzdobeného zámku v doprovodu císaře Karla I. Vše možné pouze s předem zakoupenou on-line vstupenkou.

Do adventní Bratislavy za nákupy, poznáním i zábavou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám