Hlavní obsah

Britka si na dovolené omylem objednala koktejl za 53 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si luxusní prázdniny v Londýně okolo Vánoc. Zajdete si do divadla, na dobrou večeři, a protože jsou svátky, nešetříte zrovna alkoholem. Příjemně rozjaření se vrátíte do svého pětihvězdičkového hotelu a v tamějším baru si dáte poslední drink. Moc vám nechutná, ale to nevadí, protože jinak zdařilý večer to nemůže pokazit. Tedy dokud při placení nezjistíte, že nestál 528 Kč, jak jste předpokládali, ale více než 52 800 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Co je horší než objednat si omylem extrémně drahý koktejl? Když vám navíc nechutná. Ilustrační fotografie.

Článek

Příběh Lynsey Bennettové z Belfastu zveřejnil deník Daily Mail poté, co jej sama před časem sdílela ve videu na sociální síti TikTok. Jméno hotelu, kde mělo k nemilé události dojít, v příspěvku nezaznělo.

Před řeckou restaurací, která se obohacuje na turistech, už varuje i TripAdvisor

Cestování

Manželský pár se po prvním vydařeném večeru v britské metropoli zastavil na závěrečnou skleničku v baru luxusního hotelu, kde byl ubytovaný, a zapovídal se s mladým italským barmanem. Jelikož manželé byli v létě na dovolené ve městě, z něhož pocházel, konverzace příjemně plynula.

Varovné signály

Bennettová uvedla, že ač pije téměř výlučně šampaňské, měla výjimečně chuť završit večer něčím jiným a objednala si koktejl. Jmenoval se 1890. Už to by člověka mohlo samo o sobě varovat, ale rozjařená nálada a způsob uvedení ceny 18 mezera 90 turistku zmátly, takže předpokládala, že koktejl stojí 18,90 £ (528 Kč) a ne 1890 £ (téměř 53 tisíc Kč).

Další události jako otevření lahve šampaňského Cristal, dolití 30letým koňakem, ozdobení zlatým listem a poměrně kultovně vyhlížející podepsání obrovské knihy už by snad vzbudily podezření u každého člověka plně při smyslech.

Koktejl Bennettové příliš nechutnal, ale že se něco ošklivě zvrtlo, jí došlo až po předložení účtu na 2000 liber (55 891 Kč). Britka s úlekem reagovala, že si to nemůže dovolit. Její manžel se naštval a odešel, ona zpanikařila a barman rovněž. Zavolal manažera, který měl být podle druhého videa na TikToku velmi diskrétní a zachovat se přímo skvěle.

Uznalý manažer

„Úplně to bagatelizoval, řekl, že je to v pořádku, ať si nedělám starosti, jdu nahoru do svého pokoje a užiju si zbytek pobytu, že to vyřeší.“

Svou chybu Bennettová přiznává. Dodala, že od té chvíle se baru vyhýbala tak velkým obloukem, jak to jen šlo, vzhledem k faktu, že kolem něj chodila dalších pár dnů během svého pobytu v hotelu.

Scénář se však částečně opakoval na silvestra, kdy za Bennettovou přijela na návštěvu sestra. Dobře se bavily a v náladě se rozhodly opět navštívit hotelový bar, kde se potkaly s manažerem hotelu. Měl ji vzít kolem ramen a přivítat se slovy: „Tady je děvče, jež nás přimělo otevřít lahev Cristalu, který jsem musel vypít.“

Bennettová se znovu omluvila a zeptala se na barmana, který byl po incidentu velmi nervózní. „Vyhodil jsem ho,“ odpověděl manažer a Bennettová se rozbrečela s tím, že cenu drinku raději uhradí.

Nato byla ujištěna, že se jednalo o vtip a dostalo se mu pouze dalšího školení, protože nebyla první, kdo si koktejl s horentní cenovkou objednal omylem. Zbytek večera měly sestry strávit ve společnosti uznalého manažera a jeho rodiny a užít si skvělý silvestr.

Bennettová na závěr dodala, že od toho okamžiku vždy před objednáním čehokoli velmi pečlivě kontroluje ceny.

Nejdražší koktejly stojí jako auta

Na sociálních sítích byl příběh mnohokrát označen za vymyšlený. Jejich uživatelům připadají okolnosti neuvěřitelné a cena za jeden koktejl příliš vysoká.

Koktejl za 50 tisíc a nějaké drobné ale ve světě těch nejbohatších obočí jen tak nepozvedne. Kupříkladu v tokijském hotelu The Ritz-Carlton vyjde ten nejluxusnější drink s názvem Diamonds Are Forever Martini na tři miliony japonských jenů, což je v přepočtu více než 450 tisíc Kč.

Kde mají v Evropě nejlevnější pivo? Česká města v první desítce nenajdete

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám