Hlavní obsah

Takhle vypadá bydlení jako v pohádce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bydlení v domečcích z pohádek nabízejí svým hostům kanadští manželé Audy a Tyson z Alberty. Nápad nabídnout dětem a jejich rodičům možnost prázdninového ubytování v roztomilých a zábavných domcích, které se vztahují k příběhům, jež dobře znají, se rodil postupně. A nikoli překvapivě, vše začalo u dětí majitelů neobyčejného resortu.

Manželé vybudovali resort s ubytováním v pohádkových domcích.Video: AP

 
Článek

Když se Tyson rozhodl postavit na zahradě domek na hraní pro své čtyři děti, napadlo ho, že by jej mohl pojednat pohádkově. Celé pokřivené stavení vypadalo jako příbytek pro trpaslíky nebo nějakou čarodějnici či vílu a na místní zahrádkářské soutěži vzbudilo velký zájem a obdiv. To jej povzbudilo a na příštím ročníku přidal i věž pro princeznu Lociku.

Od té doby je doslova zaplavován žádostmi o výrobu podobně roztomilých domků pro děti ze všech stran. A tak se bývalý zahradní designér přeorientoval na výrobu těchto příbytků. Od roku 2015 staví na zakázku hrady, perníkové chaloupky i domečky v nejrůznějším duchu a žánru. Cena přitom není nejnižší. V přepočtu se jeho díly prodávají za 816 tisíc až 3,3 milionu korun.

O pět let později se s ženou dohodli, že by mohli z pohádkami inspirovaných domků vytvořit celý resort, který nazvali příznačně Charmed resorts (Kouzelná letoviska). Že by si tak Tysonovy výtvory mohli užít alespoň na pár nocí i lidé, kteří si jejich koupi nemohou nebo nechtějí dovolit. „Chtěli jsme vytvořit něco, co si mohou užít celé rodiny,“ vysvětluje Audy v článku na webu BristolPost.

Domeček pro děti na zahradu vypadá jako opravdový dům

Tipy a trendy

V současnosti svým hostům nabízejí už jedenáct příbytků. Tím prvním byla svatojánská chaloupka inspirovaná Shakespearovou hrou Sen noci svatojánské. Další je například perníková chaloupka, chaloupka Krásky z pohádky Kráska a zvíře nebo pirátská loď kapitána Hooka. Každý další jejich počin je přitom prý bláznivější a větší. „Je to úžasná práce. Připadá mi, jako by se můj dětský sen stal skutečností.“

Manželé plánují postavit dalších šest příbytků. Každý lze přitom zhotovit za tři týdny a každý má nějaký svůj vlastní charakteristický rys, který ostatní domky nemají, například skluzavku nebo houpačku. „Loď kapitána Hooka má mapu s vodítky, kde najít něco skrytého,“ prozrazuje Audy. Domek na stromě je pro změnu vybaven seznamem úkolů, které obyvatelé mají za úkol splnit.

„V každé chatě jsou interaktivní prvky. Pokaždé se snažíme překonat sami sebe. Právě teď stavíme Kloboučníkův dům (postava z Alenky v říši divů - pozn. red.). V neustálém tvoření je radost,“ je plná nadšení Audy.

Manželé doufají, že pohádkové domy mohou být pro hosty únikem. Audy to vidí tak, že „je to místo pro rodiny, které to mají těžké. Mohou přijít a zapomenout na zbytek světa a své problémy. Mohou se cítit, jako by uvízli v pohádkové knížce.“

Ceny začínají v přepočtu od 4887 Kč za noc.

Anketa

Dokázali byste pro své děti postavit na zahradě domeček jako z pohádky?
Dokonce jsem takový postavil/a.
7 %
Kdyby bylo třeba, tak bez problému.
35,5 %
Snad...
14,3 %
Spíš ne.
14,2 %
Tak to ani náhodou.
29 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1416 čtenářů.

Ke stavbě stromového domku chybělo to zásadní – strom. Architekti se výzvy nebáli

Zahrada

Může se vám hodit na Firmy.cz: Ubytovací služby

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dětské domečky

Reklama

Související témata:
Dětské zahradní domky

Související články

Výběr článků

Načítám