Hlavní obsah

Během pandemie si postavili malý domek na stromě. Nyní je velkým zdrojem jejich příjmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemický rok 2021 využili Američané Will Sutherland a jeho žena Sabrina Hartleyová více než užitečně. Během osmi měsíců si na zahradě postavili dům na stromě, který se nyní těší velikému zájmu lidí. Manželé domek pronajímají a vedou si tak dobře, že se Will mohl vzdát své původní profese. Na začátku přitom bylo nadšení a šikovné ruce.

Pár si postavil na zahradě stromový domek.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Když se v roce 2021 Will Sutherland a jeho žena Sabrina Hartleyová pustili do stavby domku na stromě ve své zahradě, nebyl to tak úplně jejich první společný kutilský počin. Nějaké ty projekty už za sebou měli. Dům na stromě ale stavěli poprvé.

Kdykoli si nevěděli rady nebo si něčím nebyli tak úplně jistí, hledali pomoc a informace na internetu, zejména na online fórech, kde byli v kontaktu s dalšími šikovnými kutily. Podobně jako spousta dalších lidí nestavěli domek z nových materiálů, ale sháněli primárně ten, který už někde někdy použitý byl a přišel by při běžné likvidaci zbytečně nazmar.

Stavba domu na stromě byla svým způsobem i jejich splněným snem. „Vždy jsem se zajímal o domy na stromech,“ svěřil se 38letý Will z Shepherdstownu v Západní Virginii agentuře Newsflare a pokračuje: „Když jsem šel poprvé kolem toho místa a viděl ty dva stromy, jak přesahují přes skalní římsu, hned jsem si říkal, že tam bych ho chtěl mít. Nejobtížnější bylo dostat těžký materiál, jako jsou okna a střešní vazníky, na místo stavby. Ale jakmile bylo vše postaveno, nemohl jsem se dočkat, až přijdou první hosté.“

Domek, který společně se ženou postavili, má 15 m2. Má malý loft, malý kuchyňský kout, pohodlné spaní v manželské posteli a veškeré moderní vybavení včetně elektřiny, klimatizace a wi-fi. Pouze s vodou je to trochu horší – přímo v domku je pouze 20litrová nádrž umožňující si umýt ruce, případně vyčistit zuby.

Toaleta se sprchou jsou ovšem v nedalekém domku na zahradě. „Když jsem Sabrině řekl o tom nápadu (že si postaví na stromě domek pro hosty – pozn. red.), byla hned pro, ovšem pod podmínkou, že venku bude samostatná koupelna,“ říká Will.

Svého úsilí, které na stavbu domku vynaložili, stejně jako peněz, vůbec nelitují. „Stálo to kolem 15 000 dolarů (330 000 korun), ale nakonec jsme to zvládli,“ pochvalují si. Díky pronájmům (noc v domku vyjde v přepočtu na 3500 až 5500 korun) se dokonce mohl Will vzdát své původní profese audiovizuálního technika a věnuje se nyní naplno jen domku.

„Vidím, jak si hosté vytvářejí úžasné vzpomínky a mám více volného času, který mohu trávit se svými přáteli a rodinou,“ pochvaluje si.

Anketa

Chtěli byste mít na zahradě také domek, který byste pronajímali?
Ano, to by se mi moc líbilo.
53,9 %
Možná, pokud bychom měli větší zahradu...
4,7 %
Spíše ne. My na to moc nejsme.
4,2 %
Těch starostí a cizí lidi na zahradě?! Jenom to ne!
37,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2595 čtenářů.

Ke stavbě stromového domku chybělo to zásadní – strom. Architekti se výzvy nebáli

Zahrada

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám