Hlavní obsah

Při zařizování garsonky platilo jedno hlavní pravidlo: Co nejméně bílé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt o velikosti 38 čtverečních metrů je součástí developerského projektu v centru Brna. Majitelé si garsonku pořídili jako investiční nemovitost k pronájmu. Byt si pronajali dva mladí zdravotníci Lucie a Honza. Zadání pro designéry proto znělo: nic v bytě nemělo obyvatelům připomínat jejich práci, tudíž - co nejméně bílé!

Foto: Martin Florian a časopis Bydlení mezi panely

Garsoniéru obývají nájemníci pracující ve zdravotnictví. Je zřejmé, že si přáli bydlet v prostředí, které jim nebude na první pohled připomínat nemocnici.

Článek

Oslovení interiéroví designéři z ateliéru Muuza při zařizování garsonky v centru Brna volili hřejivou kombinaci tmavého dřevodekoru a středního tónu taupe/šedobéžové. Svěží nádech dodávají bytu doplňky v kombinaci žlutých a tyrkysových tónů. Developerský projekt měl již dané základní vybavení, v bytě byla položena podlaha v odstínu přírodního dubu a bílé dveře. Tato neutrální kombinace se dobře kombinovala s novým vybavením.

Poměrně prostorná koupelna

Velkým bonusem bytu je poměrně prostorná koupelna, i zde již bylo od developera základní vybavení, tedy světlé obklady v imitaci kamene, nechyběla sanita ani baterie. I na toto základní vybavení se designérům velmi dobře navazovalo.

„Požadavkem klientů byla zejména praktičnost, dostatek úložných prostor a takové vybavení, které by bylo dostačující pro soužití mladého páru. Veškerý nábytek se vyráběl na míru, abychom smysluplně využili jeho výhody – tedy možnost vestavby od podlahy ke stropu tak, aby se vše dobře udržovalo a maximalizovalo se množství prostor pro ukládání,“ říká designérka Andrea Jurníčková.

Zelená oáza na pražském Žižkově

Tipy a trendy

Příjemné bydlení

Přestože se jedná o malý byt, podařilo se designérům umístit vše, co je k příjemnému bydlení zapotřebí – velkou šatní skříň v předsíni včetně vestavěného sezení. Další skříň na šaty plynule navazuje za dveřmi pokoje a je kompaktně spojena s pracovním koutkem. Funkční a dostatečně prostorná kuchyň je samozřejmostí, navazuje na ni barové sezení, které lze využít nejen pro stolování, ale také pro příležitostnou práci na počítači.

Cenově dostupný nábytek

Investice do vestavěného nábytku je vždy tou nejlepší volbou, proto je jím zařízena i tato garsoniéra. Další vybavení pak už mohli designéři řešit více ekonomicky, vybírali proto kousky z běžných nábytkových řetězců. Tak pořídili například čalouněné postele a barové židličky i další sezení, doplňky a dekorace.

„V koupelně od developera jsme nechali nábytek vyrobit také na zakázku, ve stejných dekorech jako ve zbytku interiéru. Celý byt je tak pěkně materiálově sjednocen a i zde je díky skříňkám na míru dostatek úložných prostor pod umyvadlem a nad WC,“ říká designérka.

Relaxace na prostorné lodžii

Velikou předností bytu je prostorná lodžie, která k němu patří. Je orientovaná do klidné části dvorního traktu, díky čemuž je na ní klid a soukromí navzdory umístění bytu v centru města.

Lucie s Honzou, kteří zde nyní žijí v podnájmu, si pochvalují nejen blízkost do nedaleké nemocnice, kde jsou zaměstnaní, ale zejména vkusné a příjemné bydlení, v němž mají možnost vypnout, vydechnout si a zapomenout na práci.

Umakartové jádro bytu muselo pryč, majitelé mají moderní domov v zemitých odstínech

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám