Hlavní obsah

O nápadu svého muže nejprve pochybovala, nyní se jím chlubí a děti jásají

Jako mnoho dalších lidí, také manželé Jonesovi z anglického Bostonu v hrabství Lincolnshire využili roky pandemie k tomu, co už delší dobu odkládali a během lockdownu na to konečně měli dost času – započali rekonstrukci svého domu. Během ní provedli úpravu, ze které se radují hlavně jejich tři děti.

Síť propojuje obě podlaží domu a vytváří zábavný prostor pro děti.Video: Caters News/AILEEN PEROLIO-JONES, AP

 
Článek

Když přijde na to promyslet a provést nějaké úpravy v domě, ponechává paní Aileen Peroli-Jonesová svému muži volnou ruku. „Nechávám zařídit dům svého manžela, protože je to on, kdo má nápady,“ přiznává upřímně.

Když ale během rekonstrukce domu přišel s návrhem zakrýt volný prostor propojující přízemní a patro sítí, moc si od toho neslibovala. Měla pochybnosti, jak celá akce dopadne. „Neuměla jsem si to představit, dokud to nebylo hotové,“ říká.

Otec dětem postavil jednoduchý a přitom pěkný bazén

Zahrada

To, co její muž Gareth vymyslel, je praktické a přitom celkem jednoduché. Z jeho nápadu těží především jejich tři děti.

Podlaha v patře totiž původně nesahala přes celou jeho plochu. U vysokého okna chyběla, aby se prostory obou podlaží propojily a do interiéru vnikalo více světla. Gareth přišel s návrhem, že by tam bylo možné natáhnout síť.

Foto: Caters News/AILEEN PEROLIO-JONES, AP

Děti mají z nového místa v domě velkou radost.

Tím by vznikla do jisté míry pružná pochozí plocha, na níž by mohly hopsat jejich děti, a rodiče by tak na ně viděli, i když budou v přízemí. Mohou s nimi pohodlně komunikovat a děti zase mohou sledovat rodiče, aniž by musely dolů.

V původně zcela nevyužitém místě tak vznikla svého druhu herna. Zároveň síť nijak nesnižuje množství světla, které proniká do domu.

Šikovný tatínek postavil s dětmi na zahradě hřiště na minigolf

Tipy a trendy

Pokud Aileen zpočátku o úspěchu sítě pochybovala, děti ji brzy přesvědčily, že tatínek měl výborný nápad. Jejich nadšení z nového prvku domácnosti je z videa, které pořídila, dobře patrné.

Reklama

Související články

Inženýr v důchodu si doma vyrobil výtah

Nedůvěra vlastní rodiny byla patrně největší překážkou, jíž musel čelit 84letý důchodce z čínského města Wej-fang, když se rozhodl postavit si doma výtah....

Výběr článků

Načítám